Zemřel primář Sova Ladislav Chudík (†91): Jeho žena a dcery byly v poslední chvíli s ním... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Zemřel primář Sova Ladislav Chudík (†91): Jeho žena a dcery byly v poslední chvíli s ním...

Manželka Alenka byla s hercem do poslední minuty.
Manželka Alenka byla s hercem do poslední minuty. (Foto: ara)

Do hereckého nebe se odebral Ladislav Chudík (†91). Legendární primář Sova z Nemocnice na kraji města (1977) bojoval v posledních dnech života v nemocnici se zápalem plic, kterému nakonec podlehl.

„Zemřel za přítomnosti mě a dcery, nebyl sám. Mohly jsme se s ním naposledy rozloučit, odešel v kruhu rodiny. Velmi krátce usnul asi na tři minuty, než vydechl naposledy,“ potvrdila deníku Aha! vdova Alena Chudíková (66).

Minulý měsíc se k zápalu přidaly problémy s pohybem. Herec byl odkázán na pomoc právě manželky a zdravotnického personálu. Chudíkův zdravotní stav byl ale už léta chatrný. Loni to dokonce vypadalo, že přijde o zrak. Nechával si píchat injekce přímo do oka, které mu fungovalo na pouhých dvacet procent. Hrozící slepota by byla pro herce šílená rána, nemohl by totiž hrát divadlo.

Jenže před necelými dvěma lety dokonce zkolaboval přímo na jevišti během představení Tančírna ve Slovenském národním divadle v Bratislavě. Bolesti žaludku ho nenechaly dohrát. Kvůli četným operacím mu doktoři dokonce léčili zánět žlučníku raději prášky než operací. Od roku 2005 herce raději všude doprovázela manželka, která byla jeho největší láskou i oporou. „Alenka mě doslova vytáhla z hrobu!“ říkával Chudík. Tentokrát se jí to už bohužel nepovedlo...



Autor:  höh,kl,tuš

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.