Bára Kodetová promluvila o nebezpečné poruše! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Bára Kodetová promluvila o nebezpečné poruše!

Ze svého problému se stejně jako hlavní hrdinka Nevinných lží dostala díky rodině.
Ze svého problému se stejně jako hlavní hrdinka Nevinných lží dostala díky rodině. (Foto pro Aha! – ČT, herminapress.cz, ara)

Dobrý herec zvládne zahrát jakoukoli životní zkušenost. Bára Kodetová (44) v inscenaci Vedlejší příznaky z cyklu ČT Nevinné lži přehrávat nemusela. Příběh o ženě trpící únavovým syndromem totiž částečně vycházel z jejího zážitku.

 „Tohle téma jsme s režisérkou Terezou Vrabelovou vytvořily. Přišlo nám aktuální, protože s ním mám svoje zkušenosti, ale znám i mnoho lidí v okolí, kteří zažívali podobné příběhy,“ prozradila Aha! manželka houslisty Pavla Šporcla (41).
Vedlejší příznaky,  jsou o ženě, která musela zvládat dům na samotě, tři děti a starat se o manžela, který je ale často pracovně pryč.

Bára jako máma Lily (13), Violety (7) a Sophie (5) sice tvrdí, že plno věcí je ve snímku fikcí, několik spojitostí s jejím životem to ale má. „Měla jsem možnost být spolutvůrcem něčeho, co pomůže druhým. Třeba si řeknou, já mám něco podobného, a vyhledají odbornou pomoc,“ dodala.

Jaké jsou příznaky?
Únavový syndrom je porucha, projevující se jako neustálé vyčerpání trvající nejméně půl roku. Stav značně omezuje veškeré aktivity nemocného. Vedle únavy jsou možné i další příznaky: Bolest hlavy a svalů, poruchy paměti, malátnost a neschopnost prožívat radost. Hlavními příčinami onemocnění je stres, velké nároky v povolání, domácnosti a péči o rodinu.



Přečtěte si
retino
21. 9. 2014 • 12:46

Bára hrát neumí vůbec.Dokud žil táta,měla protekci. Když umřel,stále jen fňuká,jak ji bylo ublíženo,např.když ji vykopli z Pošty pro tebe,kde byla mimochodem otřesná.Paní Janečková není sice nejlepší volba,ale proti Báře ie jednička.Bára je hezká holka,ale to je vše

prdyvrdy
21. 9. 2014 • 10:40

kdyby neprodělala ten "zničující stres" tak by snad ani neměla o čem mluvit ani v čem hrát. Nikoho nezajímá tak proč o ní píšete kolem dokola tu jednu kravinu????

beladona
20. 9. 2014 • 23:20

Rekla bych, že Šporcl snad vydělává dost , aby si mohla dovolit do domácnosti hospodyni , nebo někoho na úklid atd. Herecky se mi nelíbí.

xsedmikraska
20. 9. 2014 • 19:36

Paní Bára Kodetová je velmi sympatická dáma a inscenace mne velmi zaujala. Děkuji. Skvělý herecký výkon!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.