To je ale macek! Kocour váží 17 kilo! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

To je ale macek! Kocour váží 17 kilo!

Macík váží 17 kilo a do pohybu se dá jen, když je v nebezpečí.
Macík váží 17 kilo a do pohybu se dá jen, když je v nebezpečí. (pro Aha!: Vladimír Vlk)

PLZEŇ – Zřejmě největšího kocoura v České republice má Věra Hájková (68) z Plzně. Její čtyřnohý miláček váží úctyhodných 17 kilogramů. Macík nebo Šmudla, jak mu majitelka říká, je samozřejmě také pořádně objemný.

Zřejmě největšího kocoura v České republice má Věra Hájková (68) z Plzně. Její čtyřnohý miláček váží úctyhodných 17 kilogramů. Macík nebo Šmudla, jak mu majitelka říká, je samozřejmě také pořádně objemný.

Věra Hájková našla svého Macíka před jedenácti lety při procházce. Ani minutu neváhala a přinesla si ho domů. Po několika měsících ho nechala vykastrovat a kocour začal růst do obřích rozměrů. „Byl stále mohutnější a mohutnější. Je samozřejmě pravda, že mu ráda dopřeju. Každý den má kousek rybího filé, krůtí šunku a také nějaké kočičí jídlo,“ vypočítává Věra Hájková.

Kocour si v poslední době většinou hoví na pohovce nebo ve svém pelíšku. „Je hrozně línej. To víte, má pořádný břicho, a tak se ani nemůže moc hýbat. Když se ale něčeho bojí, rychle uteče,“ pokračuje majitelka největšího českého kocoura. Tímto titulem se honosí právem. Obvod jeho břicha dosahuje 66 centimetrů a trup jeho těla měří 55 centimetrů.

„Já jsem takového kocoura nikdy neviděl. Je to nejtěžší kocour, se kterým jsem se za svoji dlouholetou praxi setkal. Bohužel je krmený až přespříliš. Majitelé to myslí dobře, ale efekt je úplně opačný. V dobré víře zvířata vykrmují, a pak to dopadá často velmi špatně,“ řekl ošetřující veterinář Miroslav Svatoš.


Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.