Zamanová konečně prodala svou ruinu a zmizela: Sousedi si oddychli | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Zamanová konečně prodala svou ruinu a zmizela: Sousedi si oddychli

První žena nynějšího prezidenta se o svou nemovitost zjevně pár let nestarala.
První žena nynějšího prezidenta se o svou nemovitost zjevně pár let nestarala. (Aha! - Ladislav Křivan, koláž Ahaonline.cz)

Více než šest let se snažila exmanželka prezidenta Miloše Zemana (68) Blanka (68) prodat svůj chátrající dům. Zájemci se však příliš nehrnuli. Ruin na okraji východočeského Miletína se v minulých dnech konečně zbavila. A deník Aha! jí v tom pomohl!

Bývalá choť hlavy státu bydlí sice v Praze, ale v malé vesničce na Jičínsku vlastnila v okolí vyhlášenou barabiznu. Ta už se tak rozpadávala, že se zdejší lidé kolem ní báli chodit. „Stav budovy je den ode dne horší a ohrožuje nejen okolní majitele domů, ale i chodce,“ prohlásila radnice v roce 2007 a Zemanovou vyzvala k řešení situace. Nic se ale celá léta nedělo.

Deník Aha! o obavách Miletínských i o marné snaze Zemanové dům prodat informoval. A podařilo se! Alespoň podle jejích slov. Starosta Miroslav Nosek (43) je však ostražitý. Žena už totiž zdejší radnici několikrát zalhala, že je dům prodaný. „Pravda je, že mi to řekla. Projektant, kterého si dříve najala na rekonstrukci, prý ale o nčem neví,“ tvrdí Aha!.

Zemanová si původně představovala, že na hromadě starých cihel vzdáleně připomínajících dům trhne 250 tisíc. To však bylo příliš. Konečnou cenu prodeje však upřesnit nechce. „Je to moje soukromá věc,“ poznamenala jen.
Na webových stránkách katastrálního úřadu je sice stále psaná jako majitelka nemovitosti, zanesení nového vlastníka však může trvat i týdny.



Autor:  Jan Exner

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.