Střelkyně Marušková: Zklamání na pouti! Olympioničku »na špejle« porazila tchyně! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Střelkyně Marušková: Zklamání na pouti! Olympioničku »na špejle« porazila tchyně!

Střelkyni přišel vyprovodit manžel David.
Střelkyni přišel vyprovodit manžel David. (Aha! – Petr Novotný)

Pif paf! Mezi největší olympijské medailové naděje patří střelkyně Lenka Marušková (27). „Opravdová dovolená beze zbraní je oproti cestování na závody procházka růžovým sadem,“ svěřila se před odletem na Hry.

Vojáci na letišti ve Kbelích mají pro střelivo pochopení, ale pokud by ho našli v pistoli, bylo by zle. „Zbraně musejí být zamčené a zapečetěné. Náboje běžně kontroluje policie,“ vysvětlovala střelkyně ze vzduchové pistole.

Přes všechnu opatrnost občas dojde k dramatické události. Třeba jako v brazilském Riu, kde se výprava ocitla málem v policejní cele. „Už jsme seděli v letadle. Pak nás začali vyvolávat a museli jsme se vrátit na letiště. Policajti nás donutili otevřít kufry a ukázat papíry,“ zavzpomínala Marušková.

Horší zážitek ale zažila na pouti v jihočeské vesničce, kde se chtěla jen svézt kolotočem. „Známý mě přemluvil ke střelbě. Marně jsem namítala, že jsem pistolářka, a upozorňovala na ohnuté hlavně pušek. Netrefila jsem ani jednu ze tří špejlí a tchyně ze dvou pokusů neminula,“ kroutila hlavou olympionička.

Její disciplína je na programu Her 29. července a 1. srpna. Do terče!

Léčba olejem na plátně

Žádné knížky a počítače. Marušková maluje olejem na plátno a na Hry si veze skicák. „Koupila mi ho fyzioterapeutka. Olympijská tematika mě asi neuchvátí, spíše se zaměřuji na přírodu. Snad si načrtnu londýnské parky,“ prozradila střelkyně, která cestou z Milána namalovala italské Alpy. 

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.