Zpěvačka Věra Bílá (56) – Dluh na nájemném! A stěhuje se do lepšího! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Zpěvačka Věra Bílá (56) – Dluh na nájemném! A stěhuje se do lepšího!

Bývalá gamblerka Věra Bílá dodnes splácí statisícové dluhy.
Bývalá gamblerka Věra Bílá dodnes splácí statisícové dluhy. (ČTK - Michal Kamaryt)

Tak to je vskutku »zasloužený trest«! Městu Rokycany došla se slavnou Romkou trpělivost a stěhuje ji kvůli neplacení nájmu. Paradoxně do lepšího bytu!¨

Těžkou životní situaci si zavinila závislostí na hracích automatech. Všechny své výdělky naházela do blikajících automatů a začala si i půjčovat. Aby měla na základní potraviny a léky, musela se po několika letech vrátit na jeviště. Ale gamblerství je stále silnější než ona, nadále navštěvuje herny a dluhy nesplácí.

Její manažer Jiří Beer tvrdil, že se jedná o holobyt. „Město se rozhodlo nabídnout náhradní ubytování v holobytě,“ řekl pro server novinky.cz.

Podle radnice však dostane lepší byt než je ten současný. Místostarostka Marie Hlávková uvedla, že v novém bytě sice chybí lino, ale že to je běžné u rekonstruovaných nebo nových městských bytů, protože noví nájemníci si tam dávají vlastní plovoucí podlahy a koberce. Podobné je to s kuchyňskou linkou.

„Je to velmi pěkný standardní byt s ústředním topením. Je v domě rekonstruovaném za 18 milionů korun v centru města vedle hlavního náměstí,“ řekla Hlávková.

Byt, v němž Bílá dlouhodobě žila, zbyl jako jediný městský v privatizovaném domě, a radnice ho chce proto prodat. Paní Bílá o něj zájem neprojevila.

Přiznala, že vzhledem k dluhům jde o nestandardní postup. Důležitou roli v nabídce hrálo to, že je zpěvačka je uznávanou osobou.

Podle Hlávkové jde už o čtvrtý byt, který radnice Bílé nabídla. Všechny předchozí, například nový byt ve starých kasárnách, odmítla s tím, že jsou příliš daleko od centra.

Momentálně o zpěvačce vychází kniha s názvem Cesta nahoru a dolů, kde poodhaluje tajemství svého těžkého dětství v chudé romské rodině či přibližuje skromnou svatbu se svým milovaným mužem Františkem.



Autor:  ČTK,ex,šal

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.