Patrik (13) - Romové ho zneužili a zmlátili! K soudu jde ale jen jeden z nich! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Patrik (13) - Romové ho zneužili a zmlátili! K soudu jde ale jen jeden z nich!

Fotografie
Fotografie (internal)

Konečně! Před soud v Ústí nad Labem se po mnoha měsících dostává kauza Patrika (13), který byl brutálně zmlácen a zneužit dvěma romskými mladíky. Na lavici obžalovaných ale stane pouze starší ze dvojice obviněných.

Obžalovanému bylo v době útoku 17 let, a tak mu hrozí maximálně pětiletý trest. Druhý útočník byl mladší patnácti let, a skončil proto pouze v diagnostickém ústavu. Incident se odehrál 29. dubna, útočníci chtěli podle policie chlapce okrást, a když zjistili, že nic nemá, začali ho trýznit.

Přinutili ho svléknout se do slipů, plazit se potokem, brutálně ho zbili, kopali ho po celém těle, šlehali páskem s kovovou přezkou a šlapali po něm. Aby toho nebylo málo, tak ho sexuálně zneužili, konkrétně ho měli donutit, aby je orálně uspokojil. Napadený skončil na jednotce intenzivní péče, měl například natrženou slezinu, zlomeninu, pohmožděné ledviny, slinivku i játra. Tehdy policie potvrdila, že útok měl rasový podtext. „V obžalobě ale nic takového není,“ řekla mluvčí Krajského soudu v Ústí nad Labem Irena Jeřábková.

Fotografie zbitého chlapce několik dnů po útoku někdo umístil na internet. Incident se poté stal tématem pro různá hnutí, která jej s oblibou srovnávala se žhářským útokem na romskou rodinu ve Vítkově. Podle Jeřábkové by měl soud začít zhruba za měsíc. „Soudkyně má nyní spis k prostudování, ale s ohledem na to, že jde o mladistvého, mělo by být řízení co nejrychlejší,“ dodala mluvčí s tím, že líčení budou kvůli věku násilníka neveřejná.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.