Kupují si televize soutěžící? Vystupující Josef Pospíšil říká: Ano, byl to kšeft za peníze! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Kupují si televize soutěžící? Vystupující Josef Pospíšil říká: Ano, byl to kšeft za peníze!

Rodina Pospíšilových vystoupila na castingu Talentmanie prý na pozvání produkce.
Rodina Pospíšilových vystoupila na castingu Talentmanie prý na pozvání produkce. (TV Nova, ara)

Jak se ve skutečnosti hledají talenti? Jde jen o více či méně nadané jedince či skupiny z Česka a Slovenska, kteří se dostaví na některý z castingů, předvedou to nejlepší ze svého umění a pak čekají na verdikt poroty? Jeden ze soutěžících, kterého jsme mohli už v televizi vidět, naznačil, že v jeho případě byla cesta před televizní kamery tak trochu jiná. Prý šlo o docela obyčejný kšeft.

Josef Pospíšil ze Šťáhlav u Plzně se objevil v Talentmanii s celou rodinou. Rodinná formace Pospíšilových má mezi muzikanty dobré renomé, jsou populární především díky pořadům České televize. Jejich koncertní vystoupení doma i v zahraničí mají velmi dobrý zvuk.

Josef vystupoval v Talentmanii s manželkou Renátou a svými malými dětmi Pepíkem a Renátou. Rodina hrála na harmoniku a zpívala českou lidovou píseň. Na tom by nebylo nic tak zvláštního, jen způsob, jak se před kamery podle jejich slov dostali, je velmi podivný. Pospíšilovi se prý totiž na žádný casting nepřihlásili, ale oslovila je sama společnost Media Pro Slovakia, která pro Markízu soutěž vyrábí.

„Zavolali nám z produkce, jestli bychom neměli zájem vystoupit na castingu v Brně. Jejich nabídku jsme nakonec přijali,“ prozradil nám Josef Pospíšil. „V Brně jsme měli vystoupit kolem deváté hodiny ráno, řada na nás vyšla ale až asi v šest večer. To bylo pro nás tedy dost nepříjemné. Zvlášť když jsme tam s sebou měli malé děti,“ dodal muzikant.

Dalším šokem pro něj bylo samotné vyjádření poroty. „Zdeňku Troškovi a paní Aleně Šeredové se to líbilo. Ale Adela Banášová nám řekla, že se jim nehodíme do žádné kategorie. Je smutné, že česká písnička, se kterou slavíme úspěchy nejen v tuzemsku, ale i v cizině, nemá v české komerční televizi místo.

To jsem také paní Banášové i řekl. Pak jsem se jich zeptal, proč nás vlastně zvali, když se nevejdeme do žádné jejich kategorie a že samozřejmě na dohodnutém honoráři trvám,“ poznamenal Josef Pospíšil, který ale odmítl sdělit, za jakou částku v Talentmanii vystupovali a dodal, že přesto, že produkce prý fakturu na dohodnutou částku převzala a podepsala, do dneška ji neuhradila.

Josef Pospíšil se nejspíš dostal do hledáčku televize tím, že se svou muzikantskou r odinou objel doslova celý svět a na České televizi je několik let autorem scénářů a moderátorem v cyklu pořadů Za vesnickými muzikanty. „Vystupovali jsme téměř v celé Evropě, v Americe, v jižní Arábii a před měsícem například i na světovém festivalu harmonikářů v Kolumbii.

Hudbou se už také pár let živíme. Nechápu tedy, proč nás do toho pořadu vůbec vzali, když jim česká lidová hudba nevoní,“ dodal hudebník.Na konci našeho povídání ale naznačil, že společnost vyrábějící Talentmanii nemusí být jediná, kdo si kvůli zajímavosti soutěže účinkující zve. Pár dní po pozvání do Talentmanie, se prý totiž Pospíšilovi ozvala konkurenční TV Prima.

„Produkční nás srdečně zvala do castingu Česko Slovensko má talent. Já už jsem ale byl dohodnut s Talentmanií, takže jsem musel jejich nabídku odmítnout,“ dodal Josef Pospíšil.Kde je pravda? Opravdu si soutěžící občas televize kupuje? Zeptali jsem se zástupců Novy, která je partnerem slovenské Markízy a samozřejmě také TV Prima.

Reakce TV Nova

„Nedává to smysl, jedinou finanční motivací v našem pořadu je výhra 150 tisíc eur (3,7 milionu Kč),“ napsala nám mluvčí Talentmanie Lucie Juráčková.

Reakce TV Prima

„Žádné soutěžící jsme sami nezvali, ani jim neplatili. Vše je podle regulí a licence zakoupeného pořadu,“ řekla Nedělnímu Aha! tisková mluvčí Primy Jana Kocová.

Další reality skandál: »Kradly« si stanice talenty?

Aby toho nebylo málo, začalo se šuškat o tom, že prý produkce Talentmanie lanařila soutěžící z konkurenční reality show Česko Slovensko má talent.

„Máme informace, že se Nova díky svým zvědům, kteří byli ve štábu Česko Slovensko má talent a pak z něj odešli, dostala ke kontaktům na soutěžící. Některé pak měla s příslibem honoráře pozvat na divadelní castingy Talentmanie,“ řekl Nedělnímu Aha! důvěryhodný zdroj z redakce zpravodajství televize Prima.

„Měli jsme o tom natáčet reportáž, ale právníci televize to nakonec stopli,“ dodal. „Ano, tuto informaci jsme zaregistrovali. Řešit to nijak nebudeme, protože opravdoví talenti zůstali u nás,“ potvrdila celou záležitost mluvčí Primy Jana Kocová. „Naše castingy proběhly dříve než castingy konkurenčního pořadu,“ brání se mluvčí Talentmanie Lucie Juráčková.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.