50. narozeniny Michala Davida - Chaos a hysterie! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

50. narozeniny Michala Davida - Chaos a hysterie!

Michal David se během koncertu pěkně zapotil. A nejen kvůli organizačním problémum.
Michal David se během koncertu pěkně zapotil. A nejen kvůli organizačním problémum. (pro Aha! – Miloš Schmiedberger)

Velkolepý Mejdan roku Michala Davida, který mu uspořádal kamarád producent Oldřich Lichenberg v pražské O2 areně k jeho 50. narozeninám, už před začátkem provázely obří skandály! Akci Michalovi kazili kolegové s manýry, za které by se ani největší světové hvězdy nemusely stydět.

Tak takový začátek svých narozenin si Michal David asi nepředstavoval. Přestože se Davidovi noc před koncertem zdál sen, že během koncertu vypadly všechny klávesy z klávesnice a on je musel sbírat za bučení publika, tohle předčilo všechny jeho noční můry! Ochranka nejenže kvůli absenci akreditace nechtěla vpustit nejznámějšího českého moderátora, který celou show moderoval zadarmo, Davidovi se zřejmě nelíbilo nejspíš ani ántré koncertu. „To už si snad dělají pr..., ne!“ vyštěkl směrem k organizátorům naštvaný zpěvák, který nejspíš dlouho nezažil větší amatérismus.

David ale nemohl po odpolední zkoušce čekat nic jiného. Zatímco on pobýval na místě koncertu již od včerejšího časného rána a pilně zkoušel, aby večer proběhl bez sebemenšího zádrhelu, organizátoři akce za ním hodně zaostávali. Na zkoušku totiž pustili několik fotografů, i když většina umělců měla ve smlouvách přísný zákaz focení bez nalíčení. „Hlavně zpěvačky tu měly hysterické záchvaty, když uviděly blesky fotoaparátů. A fotit se odmítl i Petr Kolář. Ten si dokonce ve smlouvě vymínil, že všechny vzniklé snímky musí osobně autorizovat,“ svěřil se nám zdroj z produkčního týmu.

Na tři hodiny trvajícím Mejdanu roku plném světelných efektů se představili například Helena Vondráčková, Lucie Bílá, Karel Gott, Hana Zagorová a další.

Hlavní hvězda večera Michal David si zahrála s každým z kolegů a kolegyň a při některých skladbách ho plošina i s klavírem zvedla vysoko nad hlavy diváků. V průběhu koncertu dokonce věnoval písničku Největší z nálezů a ztrát své Kláře za vnučku a nedávno zesnulému Petru Mukovi (†45).

Hned po beznadějně vyprodaném Mejdanu roku, na který si koupilo lístky čtrnáct tisíc návštěvníků, následovala dvouhodinová diskotéka. Výtěžek z koncertu poputuje na nadace La Sophia, Děti, kultura a sport a Kapka naděje, záznam ze show odvysílá 26. června televize Nova.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.