Sanitka 2 v ohrožení: Válka o 150 000 000! Jiří Adamec v šoku, režii nabídli Renčovi! Hlavní herci: Chceme Adamce, jinak... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Sanitka 2 v ohrožení: Válka o 150 000 000! Jiří Adamec v šoku, režii nabídli Renčovi! Hlavní herci: Chceme Adamce, jinak...

Jiří Adamec se zlobí. Svoje dítě, seriál Sanitka, by nerad viděl v rukou někoho jiného.
Jiří Adamec se zlobí. Svoje dítě, seriál Sanitka, by nerad viděl v rukou někoho jiného. (Aha! – M. Pátek, D. Černovský)

Podraz na režiséra Jiřího Adamce (62) chystá Ján Kováčík (55), majitel práv na pokračování Adamcova dítěte, legendárního seriálu Sanitka. Režisérskou taktovku totiž dokonce nabídl Filipu Renčovi (44)! Jenže hvězdy Sanitky 2 bez Adamce točit nechtějí! Jejich bojkot by projekt za sto padesát milionů korun pohřbil!

Podraz na režiséra Jiřího Adamce (62) chystá Ján Kováčík (55), majitel práv na pokračování Adamcova dítěte, legendárního seriálu Sanitka. Režisérskou taktovku totiž dokonce nabídl Filipu Renčovi (44)! Jenže hlavní herci v čele se Zlatou Adamovskou, Petrem Nárožným či Jiřinou Jiráskovou bez Adamce točit nechtějí! Přitom jejich bojkot by Sanitku 2 defi nitivně pohřbil a krachl by tak projekt za neskutečných sto padesát milionů korun!

Informaci, že Kováčík požádal Renče o to, aby se seriálu ujal, potvrdilo deníku Aha! nezávisle na sobě několik zdrojů, a to včetně přímých účastníků konfliktu, kteří to ale odmítli říci přímo »na své jméno«. Herci, kteří mají v seriálu již teď jistou roli, přitom mohou podobné hrátky drsně zastavit. „Dnes je taková doba, že nikdo neocení, co kdo pro projekt udělal v minulosti. Za vším jsou peníze. Předpokládám, že mnoho z herců, kteří hráli v seriálu kdysi, v sobě má takovou mravnost, že by účast v pokračování beze mne odmítli,“ doufá Adamec, který projekt doslova vydupal ze země.

Jediné, čím si teď může být jist, je opravdu podpora »jeho« herců. Zatímco hlavní hrdina Sanitky Jaromír Hanzlík alias Vojtěch Jandera se nechtěl vyjádřit, téměř všichni ostatní mají jasno. Stojíme za Adamcem, říkají unisono v čele se Zlatou Adamovskou neboli Hanzlíkovou seriálovou láskou Eliškou. Ta chce, aby Sanitku znovu točil Adamec, i když ví, že dnes spíše než autoři o všem rozhodují producenti.

Nápad točit bez Adamce se nelíbí ani Nárožnému. „Tím si vůbec nejsem jist,“ odpověděl na otázku, zda by šel do projektu s jiným režisérem. Stejně to vidí i nováček v herecké sestavě Sanitky 2Jiřina Jirásková. „Jsem rozhodně na straně pana Adamce. Držím mu moc palce, ať ten seriál dostane on. Pracovat s ním je pro herce obrovský dar,“ tvrdí Jirásková.

Sám Adamec se prý ale nikoho doprošovat nebude. „Ani náhodou! Jsem už starej, klidně si budu točit něco jiného. Původní Sanitku jsem dovedl do realizace prakticky výhradně sám, výběr hudby či herecké obsazení, to vše je moje autorská práce. Dnes ale neexistují pravidla a producent, který odkoupil práva na scénář, si může diktovat podmínky. Ať si s tím tedy poradí, jak nejlépe umí. Třeba k tomu ještě řekne svoje Česká televize, která prakticky jediná může projekt v hodnotě snad až sto padesáti milionů korun přivést na obrazovku,“ dodává Adamec, kterého pochopitelně informace o snaze přeobsadit jeho post pořádně namíchla.

Adamec (vlevo) při natáčení letecké katastrofy v posledním díle původní Sanitky.

Filip Renč

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.