Finalisté SuperStar nemají peníze: Jsou na mizině! Kromě Bendiga! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Finalisté SuperStar nemají peníze: Jsou na mizině! Kromě Bendiga!

Jan Bendig
Jan Bendig (Aha! – Marek Pátek)

Jako nuzní žebráci si připadají tři ze čtyř finalistů SuperStar Miro Šmajda (21), Martin Chodúr (20) a Dominika Stará (16). Jejich finanční situace je přímo děsivá. Chybějí jim peníze a rodiče jim bohužel nic na přilepšenou nemohou dát, protože sami nemají.

„Produkce nám platí jenom hotel a jídlo,“ řekl deníku Aha! Miro Šmajda, který si teď dělá těžkou hlavu z toho, za co koupí vánoční dárky. A ani s jídlem to bohužel není žádná sláva. „Máme snídaně a večeře,“ rozpovídali se superstáři. O obědech bohužel nepadlo ani slovo.

Jediný, kdo si na Slovensku žije jako král, je Jan Bendig (15). Jeho týdenní kapesné 150 eur (3876 Kč), které mu posílají rodiče, zdaleka převyšuje rozpočet jeho tří kamarádů. „Když potřebuju víc, mamka mi prostě pošle víc,“ chlubí se Bendig.

Jan Bendig:

Chce 150 eur týdně a dostane je. Žije si opravdu jako »cikánský král«. Co chce, to dostane. Jan Bendig jednoduše zavolá rodičům a ti mu pošlou, na co si jen vzpomene. „Když potřebuju kredit, jen zavolám mamce, není problém. A mám i dost vysoké kapesné. No, je to tak asi 150 eur na týden, navíc mi to tady přijde všechno strašně levné. Základ je ty ceny nepřepočítávat, jinak by si člověk nic nekoupil,“ rozdával rozumy Bendig, který jako jediný nezápasí s finanční krizí. Hold mladý Rom se má ze všech čtyř finalistů nejlépe.

Martin Chodúr:

Kredit na telefon došel a nebude! V neděli večer se mu poprvé jeho vystoupení nepovedlo a bohužel ne vlastní vinou. A on sám také přiznal, že by to mohlo znamenat vyhazov. Na druhou stranu by Martinu Chodúrovi a jeho rodičům konečně odpadly starosti s penězi, kterých nemají nazbyt. Nezaměstnaná maminka a tatínek strojník prostě synovi nemohou poskytnout tolik peněz, kolik by potřeboval. A největší problém je kredit. „Všichni mi volají, vypotřebovali mi kredit, nemám peníze na to, abych si pořídil další,“ řekl Martin Chodúr.

Miro Šmajda:

Nemám na dárky ani na oblečení! Velký favorit soutěže Miro Šmajda by tak rád udělal o Vánocích radost svým blízkým a hlavně rodičům, jenže nemá peníze na to, aby mohl koupit dárky. „Šel bych zítra klidně nakupovat, ale nemám za co,“ smutnil po nedělním přenosu Miro a hned také dodal, že krizi nemá jen s financemi, ale i s čistým oblečením. „Nemáme kde prát, o tyhle věci se opravdu nikdo nestará, je každého věc, kde si naše vlastní oblečení vymácháme. Chodíme po známých, drobné věci si sami pereme v umyvadle, na prádelnu prostě peníze nejsou a už vůbec ne na nové oblečení,“ popisuje situaci Šmajda.

Dominika Stará:

Nebýt rodičů, umře snad hlady! Snad nikdo se nevrhal na bagetu s takovou chutí jako Dominika Stará v neděli po přímém přenosu Česko Slovenské SuperStar. Trpí snad finalisté hlady? Zcela jistě mají dost nepravidelnou stravu a o tom, zdali dostávají pravidelně obědy, raději nikdo z nich nechtěl hovořit. Nebýt rodičů, kteří jim v neděli vozí tašky plné jídla, asi by umřeli hlady. „Běžím za rodiči, jsem zvědavá, co mi dovezli,“ utíkala Dominika Stará a bylo jasné, že se nejvíc těší na potravinové zásoby, kterých naštěstí rodiče dovezli plné tašky.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.