Bill a Tom: Medvědí dvojčata z Brna – jak se jim vede po rozdělení? Už laškují s nevěstami! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Bill a Tom: Medvědí dvojčata z Brna – jak se jim vede po rozdělení? Už laškují s nevěstami!

Lara (vlevo) a Bill
Lara (vlevo) a Bill (pro Aha! – Eliška Jílková, ČTK a Sabine Haas)

PRAHA/GELSENKIRCHEN – Mazlení a vášnivé hry si užívají 1,5letá brněnská lední medvíďata Bill a Tom. V nových domovech po své mámě, která zůstala v Brně, nijak neteskní.

Mazlení a vášnivé hry si užívají 1,5letá brněnská lední medvíďata Bill a Tom. V nových domovech po své mámě, která zůstala v Brně, nijak neteskní. Jak Bill v německém Gelsenkirchenu, tak Tom v pražské zoo už zdatně laškují se svými nevěstami!

Tom raději dovádí na souši. Se svou láskou Bertou se kočkují, převalují a olizují. „Berta je vůči němu velmi tolerantní a trpělivá. Je už dospělá a Toma zatím bere spíš jako máma mládě. Je velká šance, že až Tom dospěje, přijme ho bez problémů jako partnera,“ říká zooložka Romana Anděrová. V jediném si zatím Berta s Tomem příliš nerozumí, a to je láska k vodě. Berta ji miluje, Tom se sice občas smočí, ale koupele rozhodně nejsou jeho vášní. „Není ale vyloučeno, že se v něm s dospíváním probudí lovecký instinkt a začne si hrát i ve vodě,“ míní Anděrová.

Naopak Bill si se svou láskou Larou vychutnává v Německu hrátky ve vodě s nadšením už teď. A v zoo v Gelsenkirchenu do něj do budoucna vkládají jako do samce velké naděje. „Na páření má zatím čas. Ale i když jsou to stále ještě pouhé hry, už se při nich jasně vymezuje postavení samce a samice,“ objasňuje zoolog brněnské zoo Jiří Vítek.

Bill
Je živý po mámě. Rád se předvádí. Je průbojnější a obratnější než jeho bráška Tom. A na rozdíl od něj zbožňuje cachtání ve vodě.

Tom
Od narození není tak temperamentní jako brácha Bill. Je váhavější. Klidnější povahu má po otci Umcovi. Vodu a koupele příliš nemusí.

Kliknutím zvětšeteKliknutím zvětšete

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.