Geniální Péťa (5) - Rozezná 69 dinosaurů! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Geniální Péťa (5) - Rozezná 69 dinosaurů!

Petr Špringer dokáže v pěti letech rozeznat 69 druhů dinosaurů. Díky tomu bude v České knize rekordů.
Petr Špringer dokáže v pěti letech rozeznat 69 druhů dinosaurů. Díky tomu bude v České knize rekordů. (ČTK/Luboš Pavlíček, ara)

PELHŘIMOV – Pětiletý paleontolog. Jako odborník na dinosaury bude do České knihy rekordů zapsán Petr Špringer (5) z Hodic na Jihlavsku. Včera svoje znalosti prokázal před komisaři agentury Dobrý den v Pelhřimově.

Pětiletý paleontolog. Jako odborník na dinosaury bude do České knihy rekordů zapsán Petr Špringer (5) z Hodic na Jihlavsku. Včera svoje znalosti prokázal před komisaři agentury Dobrý den v Pelhřimově. Během deseti minut dokázal správně poznat přesně 69 druhů dinosaurů podle figurek a obrázků. Mnohé z druhů přitom znají pouze odborníci, většina laiků o nich v životě nic neslyšela.

O dinosaury se začal zajímat před dvěma lety o Vánocích, kdy pod stromečkem našel první modely prehistorických veleještěrů. S bráškou si s nimi hrají v pokojíčku i ve vaně, sleduje je ale také v televizních dokumentárních filmech.
„Má asi 20 figurek dinosaurů, tři knížky, nějaké filmy na DVD a paměť si cvičí i díky pexesům s obrázky dinosarů,“ sdělil Aha! jeho tatínek Petr Špringer.

Společně se byli již podívat i na modely dinosaurů v životní velikosti, kteří jsou v zábavním parku ve Vyškově. Tam se ale, podle rodičů, Péťa prý trochu bál, když slyšel jejich řev.

„Tenhle se živil masem. Jmenuje se tyranosaurus rex. Tenhle se živil rostlinami,“ odpovídal včera Petřík na své první tiskové konferenci po úspěšném pokusu o rekord na otázky novinářů. Věděl také, jak jejich éra skončila. „Spadl na ně velký meteorit a oni všichni vyhynuli,“ konstatoval.

Kliknutím zvětšete

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.