Olivier Houalet alias »Našeptávač gepardů« - Tarzan žije! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Olivier Houalet alias »Našeptávač gepardů« - Tarzan žije!

»Našeptávač gepardů« Olivier Houalet.
»Našeptávač gepardů« Olivier Houalet. (ara, Profimedia.cz)

WINDHOEK – Vypadá jako filmová hvězda. Dlouhé nezkrotné vlasy, opálené tělo samý sval a šlacha a doslova magické pouto s divokými šelmami. Olivier Houalet (28) je opravdovým Tarzanem současnosti! V 18 letech odešel z Francie do Afriky, kde žije s divokými zvířaty…

Vypadá jako filmová hvězda. Dlouhé nezkrotné vlasy, opálené tělo samý sval a šlacha a doslova magické pouto s divokými šelmami. Olivier Houalet (28) je opravdovým Tarzanem současnosti! V 18 letech odešel z Francie do Afriky, kde žije s divokými zvířaty…

Odvážný Francouz zachraňuje divoké osiřelé gepardy a navrací je zpět do nezkrotné přírody. Od domorodců dostal přezdívku »Našeptávač gepardů«. Zachránil již stovky opuštěných mláďat. S odchycenými gepardy tráví nějaký čas v jejich ohradě. Pomalu se s nimi sžívá a poté je odvádí zpět do buše, kde je učí přežít, ba lovit.

„Strávil jsem osm měsíců chozením do oplocené ohrady s gepardy. Pokaždé mě vyzývali k boji. Musíš ale zůstat silný a neukázat strach, když se na tebe dívají a chystají útok. Nesmíš svoji nebojácnost předstírat, jinak tě odhalí. Musíš rozpínat ruce, aby tvé tělo vypadalo co největší. Velice důležitý je také oční kontakt. Když z tebe ucítí sílu a respekt, budou tě uznávat. Poznají, že přicházíš v míru,“ říká novodobý Tarzan.

Strávil roky pozorováním zvířat a učil se je co nejlépe poznat. „Když na ně zavolám, přijdou ke mně. Jsem součástí jejich smečky. Je ale velice těžké naučit je lovit. Normálně stráví s matkou první dva roky života a ta je vše učí. U osiřelých jedinců je to jiné,“ říká Olivier Houalet.

Gepard

Nejrychlejší suchozemské zvíře – na krátké vzdálenosti dokáže běžet rychlostí až 120 km/h. Sprint na 100 m zvládne za 3 vteřiny, a je tak třikrát rychlejší než nejlepší sprinteři světa. Váží kolem 40 kg, je vysoký 79 cm a s ocasem může na délku měřit i 240 cm.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.