Narodil se vietnamský albín! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Narodil se vietnamský albín!

Jedno prasátko se narodilo růžové. „Nechápeme to,“ diví se majitel farmy.
Jedno prasátko se narodilo růžové. „Nechápeme to,“ diví se majitel farmy. (pro Aha! – Dana Soudková)

BOROVANY – Neuvěřitelné! Na farmě u Borovan na Českobudějovicku vyrůstá dvanáct malých vietnamských prasátek. Jedno z nich ale do černé rodiny vůbec nezapadá, je totiž celé růžové!

Neuvěřitelné! Na farmě u Borovan na Českobudějovicku vyrůstá dvanáct malých vietnamských prasátek. Jedno z nich ale do černé rodiny vůbec nezapadá, je totiž celé růžové!

Dvěma prasečím maminám se na zdejší farmě narodilo 12 malých čuníků. Jaké to ale bylo překvapení i pro zkušeného tátu, když se v černé tlupě objevila malá bílá svině! „Chováme vietnamská prasata už deset let, všechny prasečí rodiče, prarodiče i praprarodiče byli vždycky černý a najednou tohle,“ diví se majitel farmy David Stibor.

Už teď je jasné, že prasečí holčička bude mít od chovatelů díky své růžové barvě zvláštní postavení i práva. „Musíme si ji hýčkat, už jsme jí naplánovali i křtiny. Zatím ale nemáme jasno, jaké dostane jméno, třeba by nám mohli pomoci čtenáři,“ říká s úsměvem David Stibor a zároveň dodal, že to bude úplně první jméno pro prase za celou historii farmy.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.