K životu potřebujeme prachy a alkohol - Unikátní průzkum Nedělního Aha! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

K životu potřebujeme prachy a alkohol - Unikátní průzkum Nedělního Aha!

Pořádný tuplák piva pomůže každému zapomenout na starosti.
Pořádný tuplák piva pomůže každému zapomenout na starosti.

Myslíte si, že k životu potřebujeme vodu, vzduch a slunce? Omyl! V jedenadvacátém století se podle všeho člověk neobejde bez televize, sexu, peněz, nebo svého domácího mazlíčka.


Ptali jsme se, bez čeho nelze žít. Odpovědi Čechů jsou šokující!

● Vyhrály televize, sex a peníze!
● Zdraví až na 6. místě!
● Pes je důležitější než partner!

Myslíte si, že k životu potřebujeme vodu, vzduch a slunce? Omyl! V jeden- advacátém století se podle všeho člověk neobejde bez televize, sexu, peněz, nebo svého domácího mazlíčka. Nedělní Aha! provedlo průzkum mezi téměř dvěma stovkami respondentů, kterým položilo jednoduchou otázku: Bez čeho nedokážete žít? A výsledek byl opravdu překvapivý!

Bez čeho se neobejdeme?

1. Bez peněz není nic, s penězi jde všechno. Tak přemýšlela převážná část oslovených lidí v našem průzkumu, proto byly peníze hodnoceny výš než láska nebo zdraví. Ostatně, i to zdraví si prý dnes už lidé musí zaplatit…

Kliknutím zvětšete2. Sex považuje většina lidí za nejlepší způsob relaxace. Možná i proto se umístil hned na druhé příčce. Je to zábava a zároveň uvolnění.

3. Nejlepším přítelem člověka není jeho partner, ale domácí mazlíček. Nejčastěji je to pes, který je podle respondentů věrný a nikdy nezradí.

4. Na čtvrté pozici se umístila televize. Pro řadu lidí zprostředkovává kontakt s okolním světem, rozšiřuje jim obzor a leckdy pomáhá proti samotě.

5. Ještě nad zdravím, láskou a podobnými hodnotami se kupodivu umístil automobil! U něj se preferuje pohodlí a možnost kamkoli se podívat.

6. Zdraví překvapivě skončilo až na šestém místě. Lidé sice uznávají, že bez zdraví je obtížné něco dělat, nicméně v hodnotovém žebříčku není na nejvyšších pozicích.

7. Přestože je nyní móda být »single«, kdy lidé, hlavně ve větších městech, žijí sami, chtěli by mít vztah s partnerem či partnerkou. Zdůvodňují to tím, že bez lásky a opory se prostě žít nedá.

Kliknutím zvětšete8. Hned v těsném závěsu za partnerstvím se umístilo dobré jídlo. Po něm se každý cítí lépe, je to prostě jeden z životních požitků!

9. Rodina se kupodivu objevila až ve druhé půlce žebříčku. V těžkých chvílích dokáže člověka podržet a pomoci mu.

10. Posedět si v restauraci s přáteli, nebo zavolat člověku, kterému můžeme všechno říci a spolehnout se na něj, je k nezaplacení. Hodnoty jako je přátelství se stále počítají.

11. Hudba je zábava, odreagování se od všedních starostí, dokáže zlepšit náladu. Asi i proto se umístila v našem žebříčku.

12. Těsně za hudbou skončilo kino. U dobrého filmu totiž každý zapomene na svou špatnou náladu, uvolní se, pobaví.

Kliknutím zvětšete13. Důležitý je i spánek. Když se člověk dobře nevyspí, celý den pak za nic nestojí.

14. K chuti přijde kvalitní značka piva nebo vína. Pomocí alkoholu se člověk vždy odreaguje.

15. Radost způsobují i slevy v obchodech s oblečením. Někdy si vytoužený modýlek nemůžeme z finančních důvodů dopřát, a pokud je ve slevě, potěší to.

Bez čeho se neobejdou české hvězdy?

Zpěvák Jakub Smolík (47)

„Určitě bych se neobešel bez rodiny, hudby, sportu a především pak thajského boxu a tenisu. Svůj život si nedokážu představit ani bez auta a blízkých kamarádů.“

Muzikant a zpěvák Vilém Čok (46)

„Jednoznačně na první tři místa řadím: vzduch, vodu a potravu. Bez toho se nikdo z nás prostě neobejde. Ty další věci už jsou trošku diskutabilní. Pro mě osobně je na čtvrtém místě hudba, na pátém láska.“

Zpěvačka Eva Pilarová (67)

„Neobejdu se bez zdraví, vzduchu, lásky, vody, slunce a jídla. To jsou zásadní věci. Všechno ostatní už není tak důležité.“

Herečka Lucie Černíková (26)

„V životě se neobejdu bez zubního kartáčku, každodenního šálku mléka s kakaem, slunce, něhy a cukrárny.“

Moderátor Míra Hejda (24)

„Těžko si dokážu představit život bez domova, vždycky je krásné mít se kam vracet. Hodně důležitá je pro mě i partnerka, jen tak je domov opravdu domovem. Neobešel bych se ani bez auta, protože jsem si na něj od desíti let šetřil. Na čtvrté místo bych zařadil sex – i když bych nikdy nečekal, že pohyb sem a tam udělá člověku tolik radosti.“


Autor: (dan)

10.2.2008

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.