Čeští muži - Dbají o sebe? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Čeští muži - Dbají o sebe?

„Čeští muži o sebe stále nepečují tak dobře jako ženy,“ říká módní redaktorka Erika Piecková.
„Čeští muži o sebe stále nepečují tak dobře jako ženy,“ říká módní redaktorka Erika Piecková. (Aha! – Kateřina Kalibánová, Profimedia.cz, ČTK, Miroslav Machek)

PRAHA – Už minulý týden jste si mohli v sobotní příloze Aha! přečíst zajímavosti z módních přehlídek od renomované redaktorky Eriky Pieckové. Dneska budeme v povídání o světě módy pokračovat.

Na následujících řádcích společně např. probereme, proč o sebe čeští muži dbají méně než ženy, jestli je důležité nakupovat značkové oblečení a na co v žádném případě moderní muž a žena nesmějí zapomenout …

Po českých ulicích chodí poslední dobou stále více krásných a udržovaných žen! A nemusejí to být zrovna milionářky a zbohatlice. Jen o sebe pečují a snaží se udržovat. „Móda je součástí životního stylu!

Myslím, že by ženy měly chodit oblečené tak, aby to odpovídalo jejich postavení. Každá dáma by pak měla mít svůj osobitý styl, ze kterého musí vyřazovat vnitřní krása a úroveň,“ řekla Aha! renomovaná módní redaktorka Erika Piecková, podle které za krásnými vlasy, postavou a oblečením té oči oné ženy nemusejí být zrovna miliony korun na jejím účtu.

„Nemyslím, že by si ženy měly cíleně nakupovat značkové oblečení. Při výběru ošacení by jistě měly přihlédnout ke své finanční situaci a k tomu, v jaké společnosti se pohybují. Vybírat pak určitě musejí především to, co jim sluší a v čem se cítí dobře,“ radí ženám každého věku a postavení Piecková. „Trendy by měly ženy reflektovat, ale ne je úplně respektovat,“ dodává.

Móda začíná zdravím„Když člověk není zdravý, tak ho vůbec nic netěší,“ říká Erika k tajům módy jako takové. „Se zdravím souvisí i štíhlá linie. Já si myslím, že každá žena by si měla udržovat svoji postavu. Souvisí to zkrátka s kvalitou života. Úroveň ženy pak začíná vzděláním. To znamená, že čím víc na sobě ta či ona dáma po stránce znalostí pracuje, tím více v kombinaci s kvalitním a slušivým oblečením v zaměstnání nebo ve společnosti září. A to v každém věku,“ popisuje Piecková důležité propojení vizáže ženy s jejími znalostmi.

Muži stále zaostávajíV případě českých mužů je to podle Pieckové jiné než u žen. „U nás stále vidím na ulici více hezkých a kultivovaných dam než pánů,“ říká se smutným pohledem zcestovalá módní redaktorka. „Pánové, pracujte na sobě více. Stonásobně se vám to vrátí! Muž okouzlí především svým charismatem. A k němu patří i galantnost a velkorysost. A čím zaujme? Celkovým vizuálním vzhledem, který ladí s osobností, tedy i stylovým účesem, šik oblečením a hlavně kvalitními a čistými botami. Důležitým doplňkem pro pána jsou hodinky. Jejich výběr o gentlemanovi hodně prozradí. Proto se vyplatí do nich investovat,“ radí Piecková a dodává, že se málokdy za nějakým mužem na ulici otočí. Pánové, tak se polepšete…

Důležité pro muže:

  • Noste kvalitní, čisté a ošetřované boty!
  • Pořiďte si dobré hodinky, jejich vzhled hodně dotváří váš outfit!
  • Pečujte o vlasy, stačí pravidelné stříhání a účes, který nebude jako ze 70. let!
  • …a pořiďte si kvalitní vůni, jen to s ní moc nepřehánějte!

Důležité pro ženy:

  • Noste kvalitní spodní prádlo – navenek se pak chováte tak, jak se v něm cítíte!
  • Kupte si alespoň jednu značkovou kabelku!
  • Nezapomeňte na kvalitní hodinky a pěkné boty!
  • …a pořiďte si parfém, kterým okouzlíte své okolí!

16.6.2007

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.