Radíme na téma: Nektarinka - Je to falešná broskev | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Radíme na téma: Nektarinka - Je to falešná broskev

Připravuje šéfkuchař Pražského kulinářského institutu Václav Frič (35)
Připravuje šéfkuchař Pražského kulinářského institutu Václav Frič (35)  (Aha! – Martin Přibyl)

Nektarinka je zvláštní druh nepravé broskve, kterou bezpečně poznáte tak, že jí chybí na slupce chmýří. Na rozdíl od své chlupaté sestřičky má tuhou dužinu a nepouští tolik šťávy. „Nektarinka je lepší než broskev na dozdobování pokrmů. Také je výborná do koláčů a na marmeládu,“ říká Václav Frič.

Nektarinky nejsou tak otužilé jako broskvoně, jejich pěstování je obtížnější. Plody jsou v průměru o něco menší než broskve a také křupavější. Můžeme ji i nějaký čas skladovat, ale musíme být opatrní na sebemenší poškození. Jakmile se trošku »bouchne«, celá se zkazí. Nejlépe chutná čerstvě utržená, k čemuž máme v našich podmínkách příležitost na přelomu července a srpna.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.