Vymodlené děti skončily v kojeňáku: Rodiče vyšetřují kvůli týrání! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Vymodlené děti skončily v kojeňáku: Rodiče vyšetřují kvůli týrání!

Natálce a Lauře jsou čtyři měsíce
Natálce a Lauře jsou čtyři měsíce (Foto Aha! – Jana Ulrichová)

 Kvůli podezření z ublížení na zdraví přišli o dvojčátka Natálku a Lauru (4 měsíce) manželé Pavla (22) a Lukáš (31) Řehákovi z Malého Března na Ústecku. Lékaři u holčiček diagnostikovali Shaken baby syndrom, v důsledku kterého jedna z nich krvácela do mozku. Rodiče ale tvrdí, že dětem neublížili.

„Byli jsme na chatě. Natálka začala zvracet, jeli jsme s ní proto do litoměřické nemocnice. Nechali si ji tam na pozorování. Když jsem tam volala, řekli, že už je jí líp, že už i něco snědla,“ popsala matka. Později jí ale lékaři sdělili, že holčička krvácí do mozku. „Když jsem za ní přijela, čekali tam už na mě policisté a sociálka. Tvrdili, že jsme jim ublížili,“ dodala.

Lékaři pak vyšetřili i Lauru a syndrom diagnostikovali i u ní. Obě děti byly převezeny do ústecké nemocnice a pak do Kojeneckého ústavu v Mostě, kam byly umístěny soudem na základě předběžného opatření.

„Byly chtěné. Předtím jsem potratila, o to víc jsme se na ně těšili. Nikdy bychom jim neublížili,“ řekla matka holčiček s tím, že sociální pracovnice nepostupovaly správně. Následné vyšetření dětí v Ústí totiž podle ní původní podezření na syndrom nepotvrdilo. „V srpnu budu mít narozeniny. Nepřeji si nic jiného, než aby se nám vrátily,“ plakala matka. S manželem se proti předběžnému opatření odvolali a zvažují i žalobu.

O dětech rozhodl soud
Litoměřická policejní mluvčí Alena Kofrová nechtěla k případu uvést podrobnosti. Ze stejného důvodu byli skoupí na slovo i na ústeckém magistrátu. „Informace týkající se nezletilých nelze poskytnout. O návrhu orgánu sociálně právní ochrany dětí však rozhodoval soud,“ uvedla mluvčí magistrátu Romana Macová.

Co je Shaken baby syndrom
● syndrom třeseného dítěte je souhrn zdravotních obtíží, způsobených prudkým cloumáním s kojencem nebo malým dítětem

● mozek se pohybuje v lebeční dutině, naráží na kost, dochází k poškození mozkové tkáně, cévy v okolí mozku krvácejí

● spadá do kategorie aktivního tělesného týrání dětí



Přečtěte si
trhnisinadledvinkou
17. 9. 2014 • 14:14

pajuska001
15. 7. 2014 • 11:38

Hele ty mrdoune už nás začínáš srát nic o tym nevíš a meleš tu hovna.Kdyby jsme je nemilovali tak je nikam neodvezem a nemáme o ně strach konkrétně Natálku.Takže drž hubu a zalez chtěla bych vědět co tu napíšeš až nás schledaj nevinými a vráti nám holky.A my žádný debilové nejsme ty ubožáku a už tu přestaň psát debiloviny jasný

pajuska001
14. 7. 2014 • 14:15

Takže aby bylo jasno víte o tym našim případě prd.Víte jen to co se tu napsalo což není všechno takže nechápu proč soudíte když nic nevíte a ani nás neznáte.Já svoje děti miluju a nenechám se tu nějakými pitomcemi co nic neví očerňovat.Nevíte celý příběh a soudíte knihu podle obalu to si strčte někam.A díky mediím začal někdo s námi komunikovat.A žádný syndrom třeseného dítěte se nepotvrdilo.RTa starší dcerka je v pořádku proto se bráníme a té menší se to zjistilo až po 24 hodinách.Když někeho neznáte a nevíte nic tak ho sakra neodsuzujte.Apořádek tu máme furt takže si dejte laskavě voraz.A my nejsme až tak bohatý aby jsme si mohli dovolit vše nové krom oblečení.Aty postýlky jsou normální jen tam teď nic není aby se na to neprášilo.A kdybych opravdu týrala děti odnesly by to obě a né jedna.Než někeho začnete soudit zjistěte si víc informací ubožáci.Jo sranda s dvojčatama opravdu není ale neznamená to,že bych je týrala.My zcela chápem,že se muselo něco stát a to taky zjišťujeme.

zlobit
13. 7. 2014 • 08:51

To je zase název článku . Vymodlené děti ve 22 letech , to je ? Jsou tak zdrceni, že se nechají fotit a dávají rozhovor, nechutné. Vybavení bytu nehodnotím, protože znám rodinu, která má byt vyšperkovaný, ale dítěti chybí pomazlení.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.