Senzační úspěch: Libor Podmol veze medaili z Olympiády extrémních sportů! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Senzační úspěch: Libor Podmol veze medaili z Olympiády extrémních sportů!

Libor Podmol předvedl v Austinu parádní jízdy a veze domů broznovou medaili!
Libor Podmol předvedl v Austinu parádní jízdy a veze domů broznovou medaili! (pro Aha! - David Blažek)

XGames - jediný závod roku, kde se scházejí jen ti nejlepší extrémní sportovci světa, aby poměřili síly. Na okruhu F1 v texaském Austinu proto vyrostla freestylová aréna, kterou navštívilo 150 tisíc diváků. Ti ve stoje aplaudovali také českým barvám!

Čech Libor Podmol totiž obhájil medaili v motocrossovém stepUpu a veze domů bronzovou medaili! Podmol je mistr světa ve freestyle motocrossu a jako jediný Neameričan, který kdy získal zlatou medaili na XGames (2013), měl velmi těžký rok. Při lednovém »svěťáku« v Berlíně si totiž zlomil zápěstí při pokusu o jeho nový trik "surferflip".

Přesto následně dokázal vyhrát 3 závody za sebou se zlomeninou, obrovským sebezapřením, zatejpovanou rukou a kupou prášků proti bolesti. A ještě stihl do knih freestyle motocrossu zapsat nový trik. Poté, co si pak v dubnu "zaběhl nechat sešroubovat zápěstí", přiváží v červnu medaili z XGames.

"Ruka mě omezovala, měl jsem ji znovu zatejpavou, protože v krajních pozicích dost bolí. Přece jen bylo to 6 týdnů od operace,“ říká Libor, který dodal: "Když se závod blížil ke konci, už jsem věděl, že jde o medaile. Sundal sem taping, i když mi bylo jasné, že to bude bolet. Šel jsem do toho all-in. Při dopadu mě nejdřív polil studený pot z bolesti, ale hned potom mě zas o to víc zahřál pocit, že vezu domů medaili. A to se počítá," směje se Podmol.

"Chápejte tohle jsou XGames! Každý, kdo kdy dělal skateboarding, BMX nebo FMX, chce dostat pozvánku na tuhle akci. A proto se musím snažit, aby tam ta zemička byla aspoň trošku vidět," dodává Libor, který mimo jiné zachytil svou cestu za titulem mistra světa filmem "Zítra bude líp". Ten dokonce vyhrál sošku zlatého lva (2012).



Autor:  onl

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.