Aha! s Jiřím Paroubkem ve škole: Učím, ale neřeknu za kolik! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Aha! s Jiřím Paroubkem ve škole: Učím, ale neřeknu za kolik!

Paroubek za katedrou.
Paroubek za katedrou. (Foto Aha! – Zbyněk Pecák)

Odbila čtvrtá odpolední a do přednáškové místnosti na brněnské akademii BIBS přišel bývalý premiér Jiří Paroubek (61, LEV 21), aby přednášel o ekonomice za první republiky. Co na to studenti?

Někdejší vrcholný státní činitel zevrubně mluvil o tom, jak to před takřka sto lety vypadalo v českých zemích. „Je to období, které bylo v českých dějinách nejúspěšnější a o které se dlouho zajímám,“ řekl pak Aha! Paroubek, který má inženýrský titul z Vysoké školy ekonomické.

Skvělé, nebo povrchní?
„Kdyby tady působil nastálo, tak si myslím, že by studenti jeho přednášky milovali,“ řekl nám jeden ze zhruba 25 účastníků. „Přišlo mi to povrchní a na úrovni učitele dějepisu střední školy,“ myslela si ale kritičtější studentka. „I to je názor. Přednáška, kde máte čas hodinu a půl, neumožňuje jít moc do detailů,“ řekl přednášející.

Honorář přísně tajný!
Ten den měl být i na Masarykově univerzitě. Akci mu ale zrušili kvůli blížícím se eurovolbám. „Já o tom nechci mluvit, vždycky jsou nějaké volby,“ míní Paroubek, který je lídrem kandidátky do Evropského parlamentu. A kolik mu za přednášky platí? Další utajená skutečnost. Prý by bylo nekorektní vůči škole ji vyzradit. „Ta nabídka je velmi slušná,“ okomentoval pouze.

Osud expremiérů: ŠKOLA!
Kromě Paroubka přednášeli na univerzitách také bývalí šéfové vlád Mirek Topolánek (57) anebo Václav Klaus (72). Dílčí kariéru po rozpadu jeho vlády buduje ve školství také Petr Nečas (49). Toho zaměstnali v institutu CEVRO v Praze, který založil jeho kontroverzní exministr vnitra Ivan Langer (47).

Přečtěte si
ferdinand6
13. 4. 2014 • 01:39

Tak ať jen se ropušák pochlubí, co učí a za kolik

beladona
13. 4. 2014 • 00:53

Haha, on učil i Topolánek , tady může učit na VŠ každej. Jen čekám, kdy začne učit muzikanská Liduška (pardon Parlamentní Liduška Talmanová

animka
12. 4. 2014 • 16:54

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.