Tohle ani nezkoušejte! 7 nejbláznivějších diet v historii! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Tohle ani nezkoušejte! 7 nejbláznivějších diet v historii!

Spíše než genetika může často za obezitu nevhodná strava.
Spíše než genetika může často za obezitu nevhodná strava. (Profimedia.cz)

Dieta. Alespoň jednou za život se s ní potká každý. Někteří hubnou jen do plavek, jiní si udržují postavu celý rok a někdo se na ní stal závislý.  Nevěříte? Podívejte se na šílené diety na světě, o kterých se vám ani nezdálo!

Žvýkací dieta
Když jídlo dobře přežvýkáme, údajně lépe trávíme. Pravdou je, že šetříme trávicí trakt. Nicméně jedna z diet z 20. let minulého století velela – každé sousto přežvýkejte 32x. No jistě, tím počítáním nás přejde chuť na jídlo docela rychle.

Tasemnice
Dnes obávaný parazit za nás měl polovinu potravy spořádat sám a tím by nám ulehčil. Ještě v 60. letech se v americkém tisku objevovaly inzeráty propagující tasemnice v podobě pilulek Dr. Kwaka. Že bylo uživatelům nevolno od žaludku? To se neřešilo.

Šípková Růženka
Zatímco spíte, přece nemůžete jíst. Poblouznění dietologové ještě v 70. let radili – hlad musíte zaspat. Dokonce i Elvis Presley byl zastáncem této metody. Hladoví lidé jsou ovšem unavení, nemají energii, navíc přemíra spánku způsobuje bolest hlavy.

Vizuální dieta
Pokud vaše jídlo vypadá nechutně, je méně pravděpodobné, že ho sníte. Jedna z metod doporučovala nasadit si modré brýle výrazně zkreslující obsah talíře. Po chvíli vás bolely oči a přestali jste jíst.

Odplavení kil
Když se budete denně několikrát sprchovat a mydlit se mýdlem z mořských řas, zhubnete! Pronikají totiž do pokožky a dělí vám tuk. Vymysleli to Japonci někdy před padesáti lety.

Sešívání uší
Jedná se přesně o to, co napovídá název. Když si prorazíte ušní chrupavky, údajně tím potlačíte chuť k jídlu. Podivná akupunktura. Na Floridě došli tak daleko, že museli postavit podobné snahy mimo zákon.

Vatová dieta
Oblíbená dieta modelek prý funguje. Jíte prostě vatu. Někteří lidé ji mají radši suchou, jiní si ji namáčejí do želatiny nebo vody. Neobsahuje žádné kalorie, ale zasytí. Ovšem pozor, špatně se tráví a máte po ní zácpu.

Autor:  ak

Přečtěte si
rotegruz
15. 9. 2013 • 12:45

Mila dámo jinak všichni doma?

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.