Čtenáři Aha! pomohli Milanovi z Křešic a jeho synovi: Všechno jim vzala voda, teď začínají znova od začátku... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Čtenáři Aha! pomohli Milanovi z Křešic a jeho synovi: Všechno jim vzala voda, teď začínají znova od začátku...

Děkujeme, jste jedničky, vzkázal čtenářům Aha! Milan Svátek mladší.
Děkujeme, jste jedničky, vzkázal čtenářům Aha! Milan Svátek mladší. (Foto Aha – Jana Ulrichová)

Dojatý je Milan Svátek (60) z Křešic na Litoměřicku, který se synem Milanem (13) přišel při povodni úplně o všechno. Čtenáře Aha! příběh obětavého táty, který sám vychovává syna od jeho jednoho roku, chytil za srdce. Rozhodli se nenechat je na holičkách a pomoci.

Do redakce jich volaly desítky. Nabízeli peníze, oblečení, nábytek i elektroniku. Šťastným udělali i Milana, který nejvíc oplakával kopačky a rybářský prut. „Všem moc děkuju. Jste jedničky,“ ukázal v gestu typickém pro fotbalisty. Potěšily ho všechny nabídky. Nejvíc ho ale coby zapáleného fotbalistu, který sní o profesionální kariéře, nadchl telefonát sparťanského špílmachra Marka Matějovského.

Ten se mu rozhodl věnovat kopačky a další sportovní vybavení. „Spartě fandím. Hraju za žáky, jsem nejlepším střelcem okresu, za sezonu jsem nastřílel 50 gólů,“ pochlubil se a dodal, že by se mu líbilo být i policistou.

Jeho táta se svěřil, že ho tak mohutná vlna solidarity zaskočila a dojala. „Nečekal jsem to. Nic takového jsem ještě nezažil. Všem moc děkujeme, je to velká pomoc, které si vážíme,“ řekl. Protože nemá auto, jen kolo, přijde mu většina pomoci poštou. Někteří dárci se rozhodli přivézt mu věci dokonce osobně. Trápí ho jen, že nemá náklaďák na odvoz nábytku, který mu nabídla čtenářka Aha! Michala z Chomutova. „Doufám, že až se tady situace trochu uklidní, půjčí mi ho obec,“ řekl.



Autor: 

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.