Hrdinství oběti masakru v Bostonu: Probudil se a popsal útočníky! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Hrdinství oběti masakru v Bostonu: Probudil se a popsal útočníky!

Jeff Bauman ještě pod silnou dávkou léků popsal jednoho z útočníků
Jeff Bauman ještě pod silnou dávkou léků popsal jednoho z útočníků (ČTK)

Fotka Američana Jeffa Baumana (27), jehož odvážejí záchranáři s nohama rozervanýma na cáry, dojala i vyděsila celý svět. O obě přišel. Ale jen co v nemocnici otevřel oči, dokonale popsal FBI jednoho ze dvou útočníků!

Chtěl jen pogratulovat přítelkyni za cílovou páskou, že zvládla maratonskou trasu 42 195 metrů. Místo toho se nyní Jeff Bauman musí srovnat s tím, že bude navždy invalidou. I přesto si na své konto může připsat úctyhodný čin ve formě svědectví. „Když se probral z bezvědomí, byl pod silnou dávkou léků. Přesto si vyžádal od personálu nemocnice papír a tužku, kam okamžitě napsal: Batoh, muže, díval se přímo na mě...“ popsal Jeffův bratr Chris.

Krátce na to dal Jeff sám přesný popis muže, kterého pak FBI nalezla na fotografiích. Vzpomínal si, že muž v bílé kšiltovce odložil u cílové čáry batoh a krátce na to se ozval výbuch.

Vyšetřovatelé se dočkali krátce na to polovičního úspěchu, když se ve městě Watertown snažili oba útočníky zatknout. Jednoho policie zastřelila. Druhý, jehož právě Jeff popsal, je ale stále na útěku.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.