Božena Teclová: Podle úředníků jsem mrtvá! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Božena Teclová: Podle úředníků jsem mrtvá!

Jsem prý mrtvá, ukazuje seniorka úřední dopis.
Jsem prý mrtvá, ukazuje seniorka úřední dopis. (Foto Aha! – Jiří Čada)

Seniorka Božena Teclová (79) z Jihlavy chtěla po jihlavském Úřadu práce prodloužení platnosti parkovací karty pro osoby se zdravotním postižením. Úředníci její žádost zamítli. V odůvodnění napsali: Žadatelka je po smrti!

Paní Teclová je sice po vážné operaci kyčelního kloubu a ledvin, obtížně chodí. Prodělala dokonce i mozkovou příhodu a má silnou cukrovku, přesto se za mrtvou rozhodně nepovažuje. „Bylo to děsný, vždyť já jsem převzetí toho úředního dopisu vlastnoručně podepsala,“ líčila rozrušeně deníku Aha! sympatická seniorka. S písemným odůvodněním úředníků, že řízení bylo zastaveno z důvodu úmrtí žadatelky, se stále nemůže srovnat. „Na tom úřadu musí panovat strašný nepořádek,“ povzdychla si s tím, že je stále na světě ráda.

A co na trapnou událost říkají úředníci? „Jedná se o omyl jednoho z našich zaměstnanců, který své pochybení už přiznal. Klikl v počítači na jiné políčko. Teď to musí napravit a té paní se půjde omluvit,“ řekl deníku Aha! mluvčí generálního ředitelství Úřadu práce Jiří Reichl.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.