VIDEO: Letecké neštěstí v Moskvě: Čtyři mrtví v letu z Pardubic! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

VIDEO: Letecké neštěstí v Moskvě: Čtyři mrtví v letu z Pardubic!

Fotografie
Fotografie (internal)

Na moskevském letišti Vnukovo včera havarovalo ruské letadlo, které přiletělo z Pardubic. Stroj typu Tu-204, na jehož palubě byla jen posádka, vyjel z přistávací dráhy a začal hořet.

Podle ruského ministerstva vnitra zahynuli při nehodě čtyři lidé. V prvních hodinách nebylo jasné, kolik členů vlastně posádka měla, hovořilo se o šesti až dvanácti osobách. Stroj ruské společnosti Red Wings, který odletěl v 10.20 dopoledne z Pardubic, měl kapacitu 200 osob, a bylo tak štěstím, že v něm nebyli cestující. Podle českého ministerstva zahraničí nebyli na palubě žádní Češi.



Mezi mrtvými jsou pilot, kopilot, letecký inženýr a letuška. První dva zemřeli na místě, žena (†27), pravděpodobně letuška, zemřela v ambulanci při cestě do nemocnice. Kde zemřel čtvrtý člen posádky, není známo. Mezi zraněnými jsou dvě letušky/stewardi, technik a neznámý člen posádky. O jejich životy nyní bojují lékaři v nemocnici.

Autor:  pk

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.