Annu (†50) našli od pasu dolů nahou, uškrcenou kabelem žehličky | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 9. května 2024

Svátek slaví Ctibor, zítra Blažena

Annu (†50) našli od pasu dolů nahou, uškrcenou kabelem žehličky

Fotografie
Fotografie (internal)

Když Anna S. (†50) 13. února 1961 nepřišla do práce, šla se za ní do jejího bytu v pražských Vršovicích podívat kamarádka Růžena. Našla ji mrtvou, seděla v křesle s odhalenou spodní částí těla a kabelem od žehličky omotaným kolem krku. Z bytu zmizelo několik šperků.

Růžena vše oznámila na policii. K jejímu překvapení po krátké době kriminalisté z vraždy obvinili ji, přestože jako vraha označila známého Anny Vladimíra Černého. Ten byl před časem propuštěn na amnestii z vězení, ve kterém si odpykával trest za jinou vraždu. Muž měl ale alibi a jako skvělý řečník dokonale očernil Růženu. „Její manžel byl od mládí impotent. Ona je pohlavně úchylná. Společně s Annou spávaly, líbaly se,“ líčil policistům.

Na Růženu uvrhl podezření. Sám si vymyslel, že v kritické době cestoval se známým Rudolfem Balvínem mezi Prahou a Českými Budějovicemi. Avšak detaily, které uvedl, neseděly. Policie tedy vyslechla i druhého muže. Ten nakonec loupežnou vraždu, záměrně maskovanou jako sexuální delikt, na níž se s Černým podílel, přiznal. Když si kriminalisté pro Černého přišli, odsoudil se sám. Vrátil se do domu s tím, že jde pro klíče, a prostřelil si hlavu.

Znáte okolnosti tohoto případu? Napište na aha@ahaonline.cz

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.