Pomsta za rozvod: Exmanželku uškrtil a zahrabal v lese | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Pomsta za rozvod: Exmanželku uškrtil a zahrabal v lese

Fotografie
Fotografie (internal)

Chorobnou žárlivostí, agresivitou a pomstychtivostí trpěl muž, který se nedokázal smířit s tím, že se s ním manželka dala rozvést. V květnový den roku 1980 se jeho nespokojenost vystupňovala nepovedeným večerem v Praze, kdy zmeškal kino, ujel mu autobus a neměl peníze na zábavu. A rozhodl se mstít...

Bývalá manželka se stala vhodným ventilem jeho nahromaděné agrese. V noci 22. května 1980 se vrátil z Prahy domů v ukradeném autě. Děti byly u babičky a jeho bývalá žena se učila na zkoušku do školy. Při hádce, kterou sám vyprovokoval, nezvládl zuřivost a holýma rukama ženu uškrtil.

Tělo zabalil do igelitového ubrusu a rozhodl se je zahrabat v lese. Tašku s učebnicemi a osobními věcmi odnesl na lavičku poblíž Vltavy na Střeleckém ostrově, čímž chtěl vytvořit dojem, že žena spáchala sebevraždu skokem do řeky.

V průběhu vyšetřovaní padlo podezření právě na bývalého manžela a jak přibývaly důkazy, zesilovalo podezření policistů. Pod tíhou důkazů se nakonec k činu přiznal. Policistům ukázal, kam ženu pohřbil a kam ukryl ukradený vůz. Soud nakonec poslal agresivního žárlivce na 15 let do basy.

Znáte okolnosti tohoto případu? Napište na aha@ahaonline.cz

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.