Samopalník je u soudu! Udala ho vlastní matka! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Samopalník je u soudu! Udala ho vlastní matka!

Proces s Mužným odstartovalo udání jeho matky. Ta polici řekla, že se jí syn s vraždou svěřil.
Proces s Mužným odstartovalo udání jeho matky. Ta polici řekla, že se jí syn s vraždou svěřil. (ČTK)

BRNO – Brněnský krajský soud se včera začal zabývat případem Tomáše Mužného (25), který se měl podílet na brutální vraždě podnikatele (†57) z Miroslavi na Znojemsku. Na to, že je do případu Mužný zapleten, upozornila policisty jeho vlastní matka! Mužnému hrozí nyní až 15 let vězení.

Původně byl za tuto vraždu odsouzen pouze Michal Faltýnek (29). Ten si loni v červenci spolu s Mužným navlékl černou kuklu a společně vnikli do domu majitelky benzinek Aleny Zaričové v Miroslavi na Znojemsku. Zajímaly je hlavně peníze v trezoru. Zloděje však vyrušil Zaričové přítel Rudolf Měsíček a začal po nich pálit z pistole. Faltýnek s Mužným střelbu opětovali, na Měsíčka vypálili devět ran ze samopalu a pistole a zasáhli ho do břicha. Než na místo přijela záchranná služba, muž vykrvácel.

Faltýnek dostal za vraždu letos v červnu 13 let vězení, když na jeho čin upozornila policii jeho bývalá přítelkyně. Mužného pak udala jeho matka poté, co se s vraždou svěřil. U soudu však nyní odmítla proti synovi svědčit.

Práskli své syny

  • OPAVA – Policii na svého syna (20) poslal otec, protože si mladík doma v květináči pěstoval konopí. Kriminalisté mu zabavili devět rostlin vysokých 50 cm. Vyšetřovatel ho obvinil z nedovolené výroby a držení omamných látek.
  • TEPLICE – Syna narkomana se chtěla zbavit jeho matka. Společně s druhem proto oznámili na policii, že loupil. Po půl roce ale před soudcem doznali, že se chtěli syna, který je závislý na drogách, zbavit. Policie je stíhá pro křivé obvinění.
  • ČESKÁ LÍPA – O nádobí Zepter, vysavač, hi-fi věž a harddisk k počítači celkem za 50 tisíc korun připravil ženu z České Lípy její vlastní syn. Krádež a podezření na vlastního potomka oznámila policii.

30.11.2006

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.