Autem do zahraničí? Neriskujte vysoké pokuty! Tohle musíte znát! Jedinečný přehled silničních pravidel... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Autem do zahraničí? Neriskujte vysoké pokuty! Tohle musíte znát! Jedinečný přehled silničních pravidel...

 (Profimedia.cz)

Prázdniny jsou tady! O víkendu vyjede podle Asociace českých cestovních kanceláří a agentur na dovolenou přes milion Čechů. A celá polovina se jich chystá do zahraničí! V případě, že se i vy rozhodnete vyjet za hranice, a navíc ve vlastním voze, pamatujte, že musíte respektovat silniční předpisy té země, kterou zrovna projíždíte.

Někde je potřeba mít ve výbavě hasicí přístroj, který je v Česku jen její doporučenou součástí, jinde si před jízdou můžete zase trochu přihnout. Prostudujte si přehled pravidel silničního provozu 11 zemí, do nichž v létě nejčastěji míříme.

Pohlídají nás passaty!

Pozor! Za volantem nemůžeme být ledabylí ani v Česku! Během prázdnin loni zemřelo na silnicích 138 lidí. A na to, aby se podobně hrůzná statistika neopakovala, si posvítí během prvních tří prázdninových víkendů i dopravní policie.

Na silnice nasadí rychlé passaty, v případě potřeby i vrtulníky. „Naše ambice nejsou být u každé problémové zatáčky nebo křižovatky. Chceme v prvé řadě usměrňovat provoz, řídit ho, řešit hrubá porušení pravidel silničního provozu nebo mimořádné situace,“ uvedl šéf dopravní policie Leoš Tržil.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.