Šéf ČEZu si staví tenhle palác! Zdraží nám plyn a elektřinu, ale bossům energetických společností je více než dobře... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Šéf ČEZu si staví tenhle palác! Zdraží nám plyn a elektřinu, ale bossům energetických společností je více než dobře...

Nový dům Daniela Beneše stojí na luxusním místě ve Špindlu.
Nový dům Daniela Beneše stojí na luxusním místě ve Špindlu. (Aha! – Dan Černovský, Karel Kopáč, Martin Přibyl, ČTK, ara)

Nedá se nic dělat, musíme zdražit. Tak nějak připravili dodavatelé energií občany České republiky na následující rok. Za plyn připlatíme až 5 procent, zdražení elektřiny bude v průměru čtyřprocentní.

Jako by nestačilo, že už tak odebíráme jedny z nejdražších energií v Evropské unii, kde jsme zároveň co do srovnání průměrných platů jedni z nejchudších. Jen pro příklad, z hlavních evropských měst je elektřina v Praze pátá nejdražší.

Méně se platí v Londýně i v Paříži. V čelech firem, které energie dodávají, přitom stojí lidé, jejichž majetek narůstá do desítek milionů…

 

Hrubá stavba Benešovy nové chalupy, kam si bude jezdit užívat, už je téměř dokončena. Než napadne sníh, budou však muset dělníci pohnout. Už nyní je jasné, že bude mít obytnou plochu až dvě stě padesát metrů čtverečních.

Beneš navíc bude lyžovat v té nejprominentnější společnosti: kromě lobbistů Marka Dospivy či Romana Janouška se tam bude potkávat i s exšéfem Martinem Romanem, který si ve »Špindlu« pořídil za 13 milionů od vlády chatu Slunečná.

Přečtěte si
fantom08
2. 1. 2012 • 13:12

jsou poněkud přemrštěné, ale nic to nemění na smyslu článku, samozřejmě

enemabagjones
31. 10. 2011 • 21:13

A zase jeden "chytrej", kterej byl ze všeho připosranej, ale teď má mouder na rozdávání, co, hlupáku? Dokud tu budou pitomci jako ty, a je jich bohužel většina, pak opravdu není naděje na žádné zlepšení. Já se odtud stěhuju, něco umím, jakož i jazyk oné země, ale co s tebou, nulo? Do smrti tady? Ani tě nelituju.

vungtao
31. 10. 2011 • 20:06

ale komu věřit?je jasné, že ČEZ je sponzorem téhle špíny kolem nás, ale nevěřím, že když byl do nedávna monopol, to někomu jen tak pustil - to bude nějaká dcerka.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.