Spolupracovnice doktora »čuněte«: Barták okrádal pacienty | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Spolupracovnice doktora »čuněte«: Barták okrádal pacienty

Jaroslav Barták je ve vazbě a čelí obvinění z týrání asistentek.
Jaroslav Barták je ve vazbě a čelí obvinění z týrání asistentek. (Foto Aha! – Karel Kopáč, Dan Černovský)

Chlípný doktor Jaroslav Barták (53) bude brzy možná čelit dalšímu obvinění. Nejenže měl týrat a zneužívat asistentky, za což je ve vazbě. Podle informací Aha! měl také fi ngovat lékařské návštěvy u pacientů, a tím okrádat zdravotní pojišťovny. Takto »vydělanými« penězi si prý financoval nákladné cesty do zahraničí.

Česká lékařská komora se Bartákem dosud nezabývala. Po profesní stránce prý nepochybil. Jenže naše svědkyně hovoří jinak. „Jeho sestřičky byly ke konci každého měsíce nucené vyhledat v kartotéce pacienty, kteří delší dobu nebyli v ordinaci. Barták jim pak vypsal fiktivní návštěvu, ošetření nebo konzultaci,“ popisuje žena obeznámená s chodem ordinace.

Redakce její totožnost zná.Svá podezření sdělila i České lékařské komoře. „Zatím se mi nikdo neozval, ale doufám, že se tím budou zabývat,“ říká žena a odhaluje i další šokující praktiky. Některé asistentky bez zdravotnického vzdělání nechával údajně vykonávat úkony, které smí provádět jen školená sestra.

„Když zjistil, že je asistentka schopnější, pracovala pro něj v ordinaci. Měřila tlak, natáčela EKG, psala recepty. Byla jako plnohodnotná sestra,“ upozorňuje svědkyně.

Jak podvod zjistit?

Jste Bartákovi pacienti a chcete vědět, zda se na vás lékař neobohatil? Požádejte písemně zdravotní pojišťovnu, aby vám vystavila výpis z osobního účtu. Na něm uvidíte, jaká vyšetření lékaři pojišťovně účtovali. Tato služba je zdarma



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.