Šéf kabinetu expremiéra Zdeněk Doležel zadržen! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Šéf kabinetu expremiéra Zdeněk Doležel zadržen!

Zdeněk Doležel
Zdeněk Doležel

PRAHA – Útvar pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) zatkl včera tři lidi podezřelé z vydírání jedné osoby a nezákonných postupů při čerpání peněz z fondů EU a státního rozpočtu prostřednictvím Ministerstva pro místní rozvoj.


Podezření z korupce!

Sdělila médiím mluvčí ÚOOZ Blanka Kosinová.

Podle televize Nova je mezi zadrženými i bývalý šéf kabinetů premiérů Stanislava Grosse a Jiřího Paroubka (oba ČSSD) Zdeněk Doležel. Server Aktuálně.cz uvedl, že spolu s ním byli zatčeni starosta obce Budišov Ladislav Péťa (ČSSD) a úředník ministerstva zemědělství Miloslav Řehulka. V nejbližších hodinách by měli policisté provést sedm prohlídek domovních a dalších prostorů a vyslechnout podezřelé. Na základě výslechů a dalších důkazů rozhodnou policisté o dalším postupu. Podle Kosinové nelze bližší informace zatím poskytnout. Případ nese krycí název Projekt a dozoruje ho pražské městské státní zastupitelství.


Autor: (ČTK)
Foto: ČTK

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.