Řidič (19) přehlédl na přejezdu drezínu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Řidič (19) přehlédl na přejezdu drezínu

Drezína vláčela škodovku po trati ještě 25 metrů.
Drezína vláčela škodovku po trati ještě 25 metrů. (pro Aha!: Vladimír VLK)

POSTŘEKOV – Řidič Michal Bernášek (19) zná trať Domažlice – Planá u Mariánských Lázní více než dobře. Bydlí totiž jen 50 metrů od železničního přejezdu v Postřekově. A tak dobře ví, že ráno před půl osmou tudy žádný vlak neprojíždí. Ve své Škodě Favorit se proto včera na železničním přejezdu ani nerozhlédl. Jenže – zrovna po trati projížděla drezína…

Cesta tří mladíků do školy skončila krátce před půl osmou jen několik metrů od jejich domovů. Jako každý den vyrazili i v úterý ráno vínovým favoritem směr Domažlice. Stejně jako každý den museli přejet i železniční přejezd bez závor a bez světelné signalizace. V době, kdy mladíci vyrážejí do školy, tady nejezdí žádný pravidelný spoj. Řidič tedy nepočítal s tím, že by po kolejích mohl jet nějaký vlak. A tak drezínu nezaregistroval.

„Drezína vezla do Klenčí pod Čerchovem nějaký materiál a po nárazu tlačila to osobní auto asi 25 metrů po kolejích. Kluci měli štěstí, že z toho vyvázli bez většího zranění,“ řekl Aha! krátce po nehodě drážní inspektor Josef Junk.Jednoho z mladíků převezla záchranka s lehkým poraněním hlavy do nemocnice v Domažlicích. ,,Michal, který řídil, prý neměl utřené okýnko, a tak si asi nevšiml, že po kolejích jede drezína,“ řekla svědkyně celé události.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.