Bémův syn Jáchym (20): Ruka mu nejspíš zůstane a... Už dýchá bez přístrojů! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Bémův syn Jáchym (20): Ruka mu nejspíš zůstane a... Už dýchá bez přístrojů!

Jáchym Bém už zřejmě pravou rukou nikdy nepohne.
Jáchym Bém už zřejmě pravou rukou nikdy nepohne. (Aha! – Alexandr Malachovský, Martin Pekárek, Martin Přibyl, ara)

Stav syna pražského exprimátora Pavla Béma se stabilizuje. Ještě před pár dny to vypadalo, že Jáchym (20) přijde o pravou ruku poté, co opilý spadl z  kašny na pražském Uhelném trhu. Nyní je prognóza příznivější.

Podle dobře informovaného zdroje z nemocnice to vypadá, že se ruku podaří zachránit. „Zpřelámaná ruka se prokrvuje, úvahy o amputaci byly prozatím přerušeny,“ sdělil Aha! zdroj.

Jenže! Verdikt lékařů z pražské Ústřední vojenské nemocnice je i tak nemilosrdný. „Nervy jsou neporušeny, ale hybnost ruky bude nulová. Než lékaři stačili přistoupit k operaci, která ruku zapojí zpět do krevního oběhu, byla ruka dlouho bez krve,“ dodal zdroj. Synovi exprimátora už také byla odstraněna intubační rourka, která mu pomáhala s dýcháním. To je známka lepšícího se stavu.

Kašnu na Uhelném trhu poškodila v noci na sobotu skupina mladíků, mezi kterými byl i syn exprimátora. Mluvčí Prahy 1 Veronika Blažková řekla, že radnici už se ozvala restaurátorská firma objednaná exprimátorem, který chce škodu na kašně zaplatit.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.