Nejvyšší Čech Tomáš Pustina: Riskantní operace! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Nejvyšší Čech Tomáš Pustina: Riskantní operace!

Tomáše jeho pokroucená levá noha bolí a brání mu v chůzi.
Tomáše jeho pokroucená levá noha bolí a brání mu v chůzi. (Aha! – Martin Přibyl)

Nejvyšší Čech Tomáš Pustina (33), který měří rekordních 226 centimetrů, má před sebou velmi náročnou operaci zdeformované levé nohy.

Kvůli dávné zlomenině holenní kosti má problém stát, natož aby ušel pár kroků. Tomáš se však teď bojí, že operaci nepřežije! O svého syna má strach i jeho maminka Alena.

Tomáše, který trpí nadprodukcí růstového hormonu, má dnes na příjem do pražské nemocnice Na Bulovce dopravit sanitka. Nejvyšší Čech měl vyrazit v šest ráno z Rozkoše u Humpolce, kde bydlí. Na cestu  do hlavního města se ale netěšil.

„Tomáš se bojí o svůj život a je na tom psychicky špatně. Ten strach má v sobě. A já taky. Nemůžeme vůbec nic plánovat. Nevíme, jak to dopadne. O tom, kdy přesně operace proběhne, se rozhodne v nejbližších dnech,“ potvrdila včera odpoledne deníku Aha! Alena Pustinová, která také přiznala, že se velmi děsila krize ve zdravotnictví, kvůli níž by k plánovanému zákroku nemuselo dojít.

Operaci jí navíc v nemocnici slibovali už od září. „Tomáš rád chodí mezi lidi, ale teď nikam nemůže. Už týdny nebyl venku. Jen kouká z okna,“ dodala Pustinová. Až se Tomášovi jeho noha uzdraví, nejraději by jel na výlet. „Chtěl bych jet do Karlových Varů,“ zasnil se velikán.

Maminka Alena je Tomášovi velkou oporou.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.