Natěšení Češi: Vzhůru do Egypta! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Natěšení Češi: Vzhůru do Egypta!

Manželé Suchánkovi raději nechali děti doma a sami letí zjistit, jak to v Egyptě vypadá. Na cestu si zabalili i deník Aha!.
Manželé Suchánkovi raději nechali děti doma a sami letí zjistit, jak to v Egyptě vypadá. Na cestu si zabalili i deník Aha!.  (Aha! – Dan Černovský)

O víkendu odletěli první čeští turisté zpět do Egypta. Šest letadel odletělo z Ruzyně do Hurghady, Sharmu i Káhiry.

Cesty do této severoafrické země byly přerušeny po nepokojích namířených proti režimu prezidenta Husního Mubaraka. Šest letadel odlétlo do letovisek Hurhghada či Sharm El Sheik, ale i do hlavního města Káhiry. A Češi se nebojí!

Charterové lety vypravily společnosti ČSA a Travel Service. Většina turistů si zakoupila zájezdy již v době před nepokoji, někteří ale využili výhodných slev, které egyptští hoteliéři pružně nabídli. Ministerstvo zahraničních věcí stále nedoporučuje cestovat do míst, kde hrozí nepokoje.

Turistická letoviska by však měla být bezpečná. Lety zatím neobnovilo třeba Slovensko nebo Rusko. A to paradoxně české turisty těší. „Mám radost, že tam nebudou Rusové. Jezdíme do Egypta pravidelně a nemáme s nimi dobrou zkušenost. Vždycky se opilí potulují po plážích a dělají rámus,“ mnula si spokojeně ruce Julie Horová, která s rodinou včera odletěla do Sharm El Sheiku.

Z nepokojů strach nemá a věří, že si hoteliéři turistický areál ohlídají. Michaela Suchánková z Prahy přiznává, že se trochu bojí. Její manžel Martin ji ale přesvědčil, aby letěli. Místa pro své tři děti však raději zrušili. „Poletíme vlastně na takový průzkum. A když to bude v pořádku, vezmeme tam v létě i děti,“ dodal Martin Suchánek.

Češi se vracejí do Egypta. Strach nemají.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.