Rady našich babiček, jak zatočit s chřipkou! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Rady našich babiček, jak zatočit s chřipkou!

Cibule
Cibule (Profimedia.cz)

Epidemie chřipky krouží nad našimi hlavami jako hejno supů. Bojíte se o své zdraví a tradiční léky vám už příliš nepomáhají?

Možná je načase vyzkoušet několik osvědčených postupů a rad na posílení obranyschopnosti organismu. A není to žádná věda, tyto rady znaly už naše babičky!

Lípa

Je známo, že lipový květ vyvolává pocení a má schopnost rozpouštět hleny. Silný čaj z přírodního květu proto pijeme zejména při horečnatých onemocněních, jako je nachlazení nebo chřipka.

Cibule

Vyrobte si cibulový sirup! Nakrájejte 34 cibule na kolečka a skládejte je na sebe do nádoby. Jednotlivá patra prosypávejte cukrem (nejlépe třtinovým). Nádobu potom přikryjte a nechte odstát. Za několik hodin pustí cibule šťávu, kterou slijte do sklenice. Sirup užívejte při kašli několikrát denně po lžičkách.

Zázvor

10 g čerstvého strouhaného zázvoru vařte 5 minut v 1 litru vody. Poté ho promačkejte přes cedník a do vzniklého čaje se vymačkejte šťávu z jednoho citronu. Pijte horké.

Grep

Jsou ideální pro vyčistění střev. Dvě hodiny po posledním jídle snězte jeden grep. Jeho dužina vyčistí toxické nálepy, usazeniny i parazity ve střevech a doslova působí jako štětka na vymývání sklenic.

Citron

Balíček rozinek spařte vroucí vodou a dejte do misky. Na ně vymačkejte šťávu ze 2 citronů a nechte několik hodin nasáknout. Vitamin Cse naváže na hroznový cukr obsažený v rozinkách a je poté mnohem účinnější!

Křen

Jeho silice rozpouštějí usazené hleny jak v nosních dutinách, tak v plicích a průduškách. 2 lžíce najemno nastrouhaného křenu smícháme se lžící medu. 3x denně užíváme jednu čajovou lžičku.

Máslo

Bolest při polknutí, pálení a škrabání v krku zaženete čtvrtlitrem černého čaje, který obohatíte polévkovou lžící medu a polévkovou lžící másla.

Přečtěte si
moravacka
6. 2. 2011 • 06:44

je taky dobra, ale lepsi je ji prolozit medem a kolecky citronu. Je to mnohem chutnejsi a taky vic vitaminove, vzhledem k tomu citronu.

dzery44
5. 2. 2011 • 18:44

to je dobrý ale do grogu.Právě se tak léčím.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.