Premiér ustoupil: John jmenoval Lessyho! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Premiér ustoupil: John jmenoval Lessyho!

Premiér Nečas a Radek John.
Premiér Nečas a Radek John. (ČTK)

Je novým policejním prezidentem...

Po dlouhých koaličních bojích a výhrůžkách premiéra Petra Nečase (ODS), že nepřijme zvolení Petra Lessyho (46) novým policejním prezidentem, se nakonec vše »v dobré obrátilo«.

Včera se Nečas posadil jak s Lessym, tak s ministrem vnitra Radkem Johnem (VV). A rozhodl se, že nechá věci volný průběh. Ministr vnitra pak Lessyho, který byl až do té doby náměstkem šéfa jihomoravské policie, hned včera odpoledne jmenoval do funkce. „Doufám, že se novému vedení policie podaří získat zpět důvěru veřejnosti, kterou v poslední době ztrácela,“ prohlásil John.

Právě důvěryhodnost Lessyho je ale podle Nečase neurčitá. Premiér ho totiž nechtěl uznat jako adepta na funkci, protože měl dojem, že je nastrčeným favoritem Johna. Včera ale měl prohlásit, že už nebude celou věc blokovat ani komplikovat, ale že v případě problémů dá od Johna i Lessyho »ruce pryč«…

Petr Lessy

Přečtěte si
petr11
26. 1. 2011 • 07:34

...v tomto státě je permanentně ohrožována bezpečnost našeho státu. Tato vláda není schopna normální komunikace mezi sebou!!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.