Nemocná Eliška: Od Ježíška dostala »nožičky«! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Nemocná Eliška: Od Ježíška dostala »nožičky«!

Fotografie
Fotografie (internal)

Eliška Marschavellová (4) z Valašské Bystřice dostala pod stromeček neobvyklý dárek. Ježíšek jí nadělil »nožičky«. Eliška je postižená a díky speciálně vyrobeným botičkám s dlahami bude moci udělat své první krůčky.

Eliška se narodila v září  2006 jako krásná zdravá holčička. Brzy začala chodit i mluvit. Ve dvou letech však onemocněla herpetickou meningoencefalitidou. Je to zánět mozku a mozkových blan. Nemoc zaviní vir, který běžně způsobuje pouze opar v obličeji. Jenže u jednoho z 25 tisíc dětí nemoc propukne naplno. Po vysokých horečkách tak má holčička vážně poškozený mozek.

„Lékaři nám řekli, že z Elišky bude už navždy ležící pacient. Pokud bude otvírat oči, bude to prý zázrak,“ vzpomíná Eliščina maminka Leona. Rodiče to však nevzdali, začali studovat odbornou literaturu a intenzivně rehabilitovat. A Eliška se jim odměňuje pokroky.

„Už se otáčí na levý i pravý bok, pohybuje rukama a komunikuje zvuky. Vánoce a stromeček si Eliška doopravdy užila,“ říká Leona Marschavellová. Nyní rodina doufá, že díky vánočnímu dárku Eliška udělá první krůčky. Speciální boty s dlahami by jí měly poskytnout oporu, aby se mohla naučit chodit. Další informace o Elišce najdete na internetových stránkách www.eliskamarschavellova.cz.

Všichni teď doufají, že díky botám od Ježíška udělá první krůčky.

 

 

 

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.