Vyzrajte na chřipku! Velký test kysaného zelí | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Vyzrajte na chřipku! Velký test kysaného zelí

Zelí hodnotil vyhlášený šéfkuchař Hynek Šír.
Zelí hodnotil vyhlášený šéfkuchař Hynek Šír. (Aha! – Karel Kopáč, Martin Pekárek)

Podzimní plískanice a stále chladnější počasí na nás útočí ze všech stran, a tak není divu, že kašleme, smrkáme a necítíme se dobře. Máme pro vás přírodní lék! Právě teď je nejlepší čas na kysané zelí, které je plné vitaminů i cenných minerálů. Zelí, které se dá koupit v českých obchodech, testoval Hynek Šír, šéfkuchař pražské restaurace 7 Tacos Steak & Grill.

Dobré rady
  • zelí by mělo být méně kyselé, aby nebylo nutné ho před úpravou oplachovat a odstraňovat tak z něj důležité minerály a vitaminy
  • při manipulaci s kysaným zelím nepoužívejte kovové příbory, vhodnější jsou dřevěné sběračky; kov způsobí reakci, při které zelí přichází o cenné látky

Kliknutím zvětšete

Recept šéfkuchaře Hynka Šíra - Utopenec se zelím
Potřebujete:
  • špekáčky
  • kysané zelí
  • cibuli
  • ocet
  • bobkový list
  • nové koření
  • celý pepř
  • Kapie nebo feferonka
Postup:

Špekáčky oloupeme, nařízneme do půlky a naplníme špetkou zelí a kouskem kapie či feferonky. Špekáčky naskládáme do skleněné láhve a doplníme nakrájenou cibulí.

Nálev vyrobíme ze dvou litrů vody a půl litru octa. Do nálevu přidáme koření. Nálev přivedeme k varu, necháme zchladnout a pak jím zalijeme špekáčky. V lednici necháme uležet podle chuti.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.