Bývalý poslanec Ernest Valko - Popravili ho střelou zezadu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Bývalý poslanec Ernest Valko - Popravili ho střelou zezadu!

Ernest Valko
Ernest Valko (ČTK)

Ta zpráva včera šokovala celé Slovensko. Stačil jeden výstřel do zad a prominentní slovenský právník a někdejší federální poslanec Ernest Valko (†57) vydechl naposledy. Zatím neznámý vrah ho zastřelil v jeho domě v Limbachu u Bratislavy.

Podle policie zabiják střílel z kratší vzdálenosti z kulovnice. Střela poranila plíce a skončila v srdci. Mrtvého Valka našla jeho dcera spolu s exmanželkou kolem půl jedenácté večer, to už byl advokát minimálně dvě hodiny mrtvý. Policie vedle vraha pátrá i po dvou pistolích, které Valko legálně držel a které se nikde nenašly.

Vražda překvapila i spolupracovníky mrtvého. „Je to tragická událost. Upřímnou soustrast rodině. Pokud jeho smrt souvisela s výkonem advokacie, je to obrovský negativní signál,“ řekl serveru cas.sk advokát Peter Filip.

Valko byl poslancem Federálního shromáždění a posledním federálním předsedou Ústavního soudu. Po rozdělení Československa si otevřel soukromou advokátní praxi. Zastupoval několik kontroverzních podnikatelů i politiků. Minulý týden se stal členem dozorčí rady Slovenského plynárenského průmyslu.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.