Žrout stravenek šnek Tonda: Stal se celebritou! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Žrout stravenek šnek Tonda: Stal se celebritou!

Jan Matoušek si odváží žravého šneka.
Jan Matoušek si odváží žravého šneka. (pro Aha! – Vojtěch Johaník, ara)

Nečekaně skončil příběh šneka Tondy. Ten poté, co před pár týdny »uprchl« ze svého domova ve sklenici, doslova sežral svému pánovi Vojtěchu Johaníkovi (52) stravenky za 750 korun (Aha! informovalo). Plž byl sice potrestán, teď se ale vyhřívá na výsluní slávy.

„Pořádně mě to tehdy rozlítilo, naordinoval jsem mu hladovku,“ vzpomíná Vojtěch Johaník. Ten se vzápětí obrátil na firmu, která stravenky vydává, zda mu ty »ožrané« nemůže vyměnit. A překvapení na sebe nenechalo dlouho čekat. Díky sbírce lidí ve firmě mu přišlo dokonce 10 stravenek po 90 korunách a o pár dní později si pro žravého obyvatele ulity přijel nový majitel.

„Tondovi se u nás daří skvěle, zdatně přibírá, má zcela nové terárium. Je z něj celebrita,“ říká Jan Matoušek z marketingového oddělení firmy, která stravenky vydává. „Je maskotem a právě podle něj se bude vybírat firemní grafický vizuál a zřejmě i nová barva stravenek,“ dodává Matoušek.

Pan Johaník se sice ničitele stravenek zbavil, s chovem ale nekončí. Ve svém bytě nadále hýčká dva Tondovy brášky. A čeká, co mu Karel a Franta vyvedou...

Šnek Tonda v novém domově.

Kliknutím zvětšete

O Tondovi jsme psali v polovině srpna.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.