Dalíkův parťák Mašín - Tady prodává čluny! Na jeho jachtě plul i Topolánek | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Dalíkův parťák Mašín - Tady prodává čluny! Na jeho jachtě plul i Topolánek

Dominantou Mašínova obchodu je obrovský člun Chris Craft. Ale ani u nejlevnějších modelů si bez milionu korun neškrtnete!
Dominantou Mašínova obchodu je obrovský člun Chris Craft. Ale ani u nejlevnějších modelů si bez milionu korun neškrtnete! (Aha! – Martin Hykl, David Kundrát, Alexandr Malachovský, Marek Pátek)

Nový podnikatelský počin Marka Dalíka (35), který za deset dní otevírá v pražských Holešovicích italskou restauraci, sleduje celá republika. Nelítá v tom ale sám!

Spolumajitelem projektu, který zahrnuje nejen italskou »knajpu«, ale i obchod s luxusními čluny, je totiž Radek Mašín (39). Ten je známý už od dob jachtařské dovolené politiků a lobbistů v Toskánsku v létě loňského roku. Aha! má exkluzivní fotografi e jeho obchodu, kde moderní design doplňuje obrovský člun uprostřed místnosti. Podívejte se, jak utrácí peníze muž, který pronajímá a dodává jachty všem – od expremiéra Mirka Topolánka (54) po uprchlého Radovana Krejčíře (41).

Tohle jsou Mašínovi kamarádi!Tohle jsou Mašínovi kamarádi!
Mirek Topolánek (54)

Dalo by se říci, že Mašín Mirkovi zpříjemnil a zároveň zkazil loňské léto v Toskánsku. I díky tomu, že si to tam Mirek »drandil« na jachtě z Mašínovy půjčovny, si totiž novináři Aha!, kteří o kauze informovali jako první, uvědomili, že nejde o jen tak obyčejnou dovolenou. Mirek tvrdil, že Mašínovi za nájem jachty poctivě zaplatil, to samé tvrdil i o luxusní oranžové vile, ve které si pobyl dokonce i letos. A jednoduchá matematika dokáže, že z oficiálních politických příjmů si to dovolit nemohl…

Marek Dalík (35)

Někdejší poradce a nynější »jediný skutečný přítel« Mirka Topolánka rád politika zasvěcoval do tajů luxusu a vlivných přátel. Je tedy možné, že ho právě on seznámil s Mašínem, a když došlo k problémům, rozhodl se s podnikatelem kamarádit sám. Nyní spolu rozjíždějí projekt v pražských Holešovicích, kde levou část suterénu zabírají Mašínovy čluny a pravou Dalíkova italská restaurace. Kdo si koupí luxusní člun, může si pak dát špagety. Anebo snad naopak?

Radovan Krejčíř (41)
Známý uprchlík Krejčíř nyní žije s rodinou v Jihoafrické republice. I tam je kolem něj podezřelé prostředí obchodníků s drogami a mrtvých podnikatelů. A právě on měl odstartovat Mašínovu kariéru. Před lety mu totiž Mašín začal spravovat jachty a byl tehdy nikdo a nic. „Do útěku Krejčíře Mašín živořil a byl na pokraji krachu, poté začal prodávat nejluxusnější lodě na světě,“ řekl v době toskánské aféry Aha! dobře informovaný zdroj. Podle něho navíc Mašín bydlí v pronájmu v domě po Krejčířovi a ten ze zahraničí platí všechny jeho aktivity.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.