Hysterie kolem 11. září: Američany naštval doutnající model! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Hysterie kolem 11. září: Američany naštval doutnající model!

Indický umělec vytvořil kontroverzní model »dvojčat«.
Indický umělec vytvořil kontroverzní model »dvojčat«. (ČTK/AP, YouTube.com, EPA)

11. září 2001. Datum, při jehož vyslovení se zatají dech každému Američanovi. A nejen jim. Teroristický útok na »dvojčata« Světového obchodního centra se zapsal do historie a zahájil největší válku proti terorismu. V troskách mrakodrapů zahynuly před 9 lety téměř 3000 lidí! Kdykoli se datum 11. září přiblíží, nastává v USA hysterie. Nejinak tomu bylo i letos. Američany pořádně naštvalo i dílo indického umělce, který k výročí vytvořil model.

S kontroverzním nápadem přišel indický umělec Harwinder Singh Gill, který u příležitosti 9. výročí tragédie vytvořil model Světového obchodního centra s letadlem. Z jednoho z mrakodrapů se samozřejmě kouří. Američané model ovšem nechápou jako uctění památky obětí, ale spíše jako provokaci.

Obavy z dalšího teroristického útoku odnesl i obyčejný plyšák. Náhodný kolemjdoucí upozornil policii na podezřelý objekt před základní školou v americkém Orlandu. Jednalo se o plyšového koníčka podezřelého tím, že z něj vedly dráty. Na místo byl přivolán pyrotechnik a hračku vyhodil do povětří. Z trosek nebohého koníčka posléze zjistil, že v něm bomba nebyla. Drátky byly jeho součástí proto, že byl na dálkové ovládání.

Odvrácená tvář americké odplaty: Lovili civilisty pro zábavu!

Pětice amerických vojáků čelí obvinění, že v Afghánistánu lovili civilisty jen tak pro zábavu a prsty svých obětí si schovávali jako trofeje! Američané budou souzeni pro vraždu, zneuctění lidských ostatků a užívání drog.

Právě to odhalilo zabijácký gang – na americké základně se totiž vyšetřovalo napadení nováčka, který nahlásil přítomnost hašiše. Při té příležitosti praskly i brutální vraždy minimálně 3 civilistů. Všem pěti vrahům hrozí doživotí či trest smrti.

Nutno dodat, že americká armáda své vojáky poslala do Afghánistánu jako odezvu na útok 11. září 2001.

Trump chce odkoupit »mešitu«!

Americký miliardář Donald Trump (64) se snaží ukončit spory o mešitu, která má stát dva bloky od trosek Světového obchodního centra.

Trump chce zabránit stavbě mešity tím, že budovu, jejíž součástí se mešita má stát, koupí. Nabídl o čtvrtinu více peněz, než je její původní hodnota, celkem tedy v přepočtu 124 milionů Kč! Newyorský starosta dal přitom v srpnu mešitě zelenou.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.