Proč otrávila Terezku fridexem? Byla to msta! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Proč otrávila Terezku fridexem? Byla to msta!

Matka při policejní rekonstrukci.
Matka při policejní rekonstrukci. (ČTK – Jan Sokol, Reprofoto TV Nova, Foto Aha! – Martin Přibyl)

Terezka (5), kterou chtěla v Nejdku na Karlovarsku její vlastní máma Veronika S. (27) zabít, a proto jí dala vypít nemrznoucí směs Fridex, stále v pražské Všeobecné fakultní nemocnici bojuje o život. Lékaři navíc ani nadále nejsou optimističtí. Pomalu však vyplývá na povrch důvod dlouho dopředu promyšleného činu mámy-vražedkyně. Podle přátel rodiny byla zoufalá z rozchodu s Terezčiným tátou a takhle se mu pomstila.

..

„Trápil ji rozchod s partnerem. Dcerka byla bez táty smutná, chtěla se s ním stále častěji vídat. Ona to nesla jako velké ponížení, pochybovala o svých mateřských schopnostech,“ popisuje jedna z Veroničiných kamarádek. Terezčina babička, matka otce, se o takových názorech odmítá bavit. Když ji Aha! požádalo o rozhovor, odmítla a ukryla se ve svém domě.

Událostí jsou otřeseni sousedé mladé matky. „Nikdo jsme ji blíže neznali, bydlela tady krátce. A nevíme ani nic o její rodině. Nepřišlo mi, že by tu holčičku neměla ráda, naopak,“ říká přímá sousedka.

Přesto se Veronika rozhodla namíchat dceři smrtící koktejl. Když se v úterý v noci děvčátko probudilo, dala mu napít fridexu. O činu navíc dlouho přemýšlela a připravovala se na něj. „Přesně věděla, co dělá. Jednání plánovala několik měsíců dopředu,“ potvrdila policejní mluvčí Andrea Pomíchalová.

Terezka je stále v kritickém stavu – ten se nezhoršuje ani nelepší. „Malá pacientka je nadále u nás hospitalizována, ale rodina si nepřeje, abychom se blíže vyjadřovali ke zdravotnímu stavu dívky,“ uvedla MUDr. Marcela Černická ze Všeobecné fakultní nemocnice.

Soused Jiří Bydžovský: O dceru se hezky starala

Sousedé z domu, kde Terezka s matkou bydlela, jsou v šoku. Nikdo by od mladé ženy takový čin nečekal. „Hezky se o dítě starala, měly dokonce i výzdobu v oknech,“ říká v rozhovoru pro Aha! správce domu Jiří Bydžovský.

Jak dlouho tady paní s dcerou bydlela?
„Dlouho ne, maximálně tři až čtyři měsíce.“

Ve kterém bytě bydlela?
„Je to jeden z nejmenších bytů v domě, takové malé 1+1.“

Jak na vás působila?
„My jsme ji skoro ani nevnímali, byla taková tichá, klidná a spořádaná.“

A všimli jste si, jak se chovala k dceři?
„S ní tady bývala, ale vše bylo v naprostém pořádku. Nikdy jsme si nevšimli žádného problému.“

Stýkala se Terezka se svým tátou?
„Opravdu nevím. S manželem se pravděpodobně rozvedli a ona si vzala dívčí jméno za svobodna.“

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.