Matka (27) chtěla zavraždit své dítě - Otrávila dceru (5) fridexem! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Matka (27) chtěla zavraždit své dítě - Otrávila dceru (5) fridexem!

Krkavčí matka se včera s policisty vrátila na místo činu.
Krkavčí matka se včera s policisty vrátila na místo činu. (ČTK – Jan Sokol)

Žena (27) z Nejdku na Karlovarsku chtěla zavraždit svou vlastní dceru (5)! Děvčátku namíchala smrtící koktejl z nemrznoucí směsi Fridex. Holčička je v kritickém stavu v nemocnici. Šance na uzdravení však nejsou podle lékařů příliš vysoké.

Jedovatý nápoj podala matka dceři v pondělí okolo deváté hodiny večer, když se holčička probudila s tím, že má žízeň. Podle policie v žádném případě nešlo o zkratkovitý čin. „Žena přesně věděla, co dělá. Své jednání plánovala několik měsíců dopředu, kdy si kupovala časopisy o jedech,“ uvedla policejní mluvčí Andrea Pomíchalová.

Své hrůzné »studium« smrtících látek však krkavčí matka odbyla. Fridex zvolila proto, že má nasládlou chuť, kterou není třeba maskovat. Byla však přesvědčena, že po jeho vypití dítě ihned zemře. Ve skutečnosti dívenka dostala okolo jedné hodiny ráno obrovské bolestivé křeče. Podhled na trpící dítě žena nakonec nevydržela a zavolala záchrannou službu. Holčičku v kritickém stavu transportoval vrtulník do Všeobecné fakultní nemocnice v Praze, tamní lékaři stále moc optimisticky nemluví...

„Fridex způsobuje velmi těžké otravy, je to velmi vážný stav, který může skončit smrtí,“ řekla MUDr. Marcela Černická, náměstkyně ředitelky nemocnice. K léčbě se podle ní využívá etanol, který jed chemicky vyváže, ale použít se dá jen v určité fázi otravy.

Krkavčí matku policie zadržela. „Je podezřelá z pokusu vraždy, za což jí hrozí až dvacetiletý trest odnětí svobody či výjimečný trest,“ popsala Pomíchalová. Motivem pokusu o vraždu byla údajně msta otci holčičky.

Policisté včera odvezli ženu na místo činu, kde proběhla rekonstrukce. V popelnicích okolo domu detektivové hledali láhev od nemrznoucí směsi, kterou tam matka měla odhodit.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.