Žraločí ponorka! Za dva miliony... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Žraločí ponorka! Za dva miliony...

Žraločí ponorka...
Žraločí ponorka... (seabreacher.com, asa)

Pláž, moře, líně se převalující vlny... Prostě pohodička. Klidnou hladinu najednou prořízne hřbetní ploutev povědomého tvaru. O chvilku později stříbřité tělo žraloka rozstříkne vodu do všech stran a lidé začnou ječet a utíkat co nejrychleji z vody. Šok? To není zdaleka všechno. Ještě šílenější je, že o chvíli později se žralok zaryje do písku na pevnině, jeho tělo se otevře a z útrob se usmívá dvojice lidí. Co to, hrome, je?

Od tohoto žraloka nehrozí žádné nebezpečí. Jedná se totiž o ponorku, původně postavenou pro pozorování delfínů. Pohyb lodi a hydrodynamika kopírovaly právě delfíny, jenže pak někoho napadlo udělat z mírumilovného delfína zabijáckého žraloka. Stačilo pár konstrukčních změn, jiné barvy a trochu inspirace skutečnými žraloky a na světě byla ponorka, která působí velice věrohodně. Když ji majitel nakloní na bok, klidně může mávat na vyděšené diváky ploutví.

Žraločí ponorka kromě potápění vyskakuje nad hladinu, dokáže se točit podél své osy, dají se s ní dělat různé skopičiny. Vzhledem k ceně se bohužel zatím jedná spíše o hračku pro milionáře, ale určitě můžeme očekávat, že za pár let nebude problém se touhle žraločí lodí projet podél pláže tak, jako to dnes můžete dělat se šlapadly. A možná někdo rozjede půjčovnu žraloků i na Vltavě nebo třeba na Máchově jezeře.

...a její vzor, skutečný žralok!

¨

Interiér ponorky je velmi jednoduchý.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.