Tragédie při nočním závodě aut v Mohavské poušti! Džíp vletěl do diváků: 8 mrtvých! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Tragédie při nočním závodě aut v Mohavské poušti! Džíp vletěl do diváků: 8 mrtvých!

Lidé v Mohavské poušti převracejí zpět na kola závodní truck Toyota Tacoma Prerunner (váha kolem 1,7 tuny), který před chvílí rozmačkal osm diváků.
Lidé v Mohavské poušti převracejí zpět na kola závodní truck Toyota Tacoma Prerunner (váha kolem 1,7 tuny), který před chvílí rozmačkal osm diváků. (ČTK/AP)

Přišli se pobavit, celou noc měli sledovat závod terénních aut na 200 mil v drsných podmínkách Mohavské pouště. Těšili se na velké skoky, burácející džípy svádějící boj s výmoly a terénními zlomy. Nejméně osm z nich se však domů už nikdy nevrátí.

K otřesné tragédii došlo v USA při závodu v kalifornském Lucerne Valley: jeden ze soutěžících vozů vletěl přímo mezi diváky a dav doslova zmasakroval. Šest lidí zahynulo na místě, dva během transportu do nemocnice, dvanáct dalších o život stále bojuje!

Závod California 200 je zvláštní. Jede se v noci, ale nikoli pod umělým osvětlením. Světlo poskytují jen halogenové rampy na střechách závodních aut. Bezpečnostní bariéry neexistují, kdo se kam postaví, odtamtud se dívá, takže auta se často rychlostí až 160 km/h řítí špalíry lidí, které řidič sotva tuší.

K nehodě došlo v sobotu po 20. hodině místního času. Řidič zřejmě najel příliš rychle na skok a s několikatunovým monstrem vyletěl až mezi diváky, které doslova rozdrtil! „Bylo to strašné. Všude spousta prachu, krve, ozýval se křik a bolestné sténání,“ popsal fotograf David Cronklin, který k nehodě záhy přiběhl. „Těla obětí se válela všude, pár jich bylo pořád pod převráceným autem. Jedna žena měla doslova puklou hlavu a ležela v kaluži krve,“ líčil.

Ačkoli se sem sjelo sedm sanitek a přiletělo deset helikoptér, některým zraněným už nebylo pomoci. Pilot, který přežil bez úhony, musel prchnout, neboť se ho dav rozčilených přeživších pokusil lynčovat!

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.