Tragédie mladé rodiny v Radotíně - Holčička (2) se topila v bazénu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Tragédie mladé rodiny v Radotíně - Holčička (2) se topila v bazénu!

V tomto bazénu se holčička topila.
V tomto bazénu se holčička topila. (Caoo, ara)

Během pár sekund se ve čtvrtek večer mladé rodině z pražského Radotína změnil život. Matka holčičky (2) našla svou dceru pod hladinou vody v bazénu na zahradě rodinného domu.

Přestože byl bazén zabezpečen ochrannou plachtou, malá holčička našla skulinku a do bazénu v nestřeženém okamžiku spadla. Mladá maminka si během několika okamžiků všimla, že na bazénu je nepatrně odhrnutá plachta a okamžitě začala po svém dítěti pátrat.

Své dítě nakonec vytáhla z vody a duchapřítomně mu poskytla první pomoc oživováním. Přivolaní lékaři v resuscitaci nadále pokračovali a po 25 minutách se jim podařilo obnovit základní životní funkce.

„Po dlouhé resuscitaci vezli dívenku na oddělení ARO do nemocnice v Motole,“ uvedla policejní mluvčí Eva Miklíková. Tam holčička stále bojuje o svůj život. „Je ve velmi vážném stavu,“ řekla Aha! mluvčí nemocnice Eva Jurinová.

Policisté nyní prošetřují, zda nedošlo ze strany matky k zanedbání povinné péče. V případě prokázání viny by se dopustila trestného činu ublížení na zdraví z nedbalosti, kde jí hrozí odnětí svobody až na jeden rok.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.